Генка Антонова, служител в голяма търговска верига, която е била

...
Генка Антонова, служител в голяма търговска верига, която е била
Коментари Харесай

Служител на търговска верига: Бях неправомерно уволнена 2 г. преди пенсия

Генка Антонова, чиновник в огромна комерсиална верига, която е била уволнена, по думите й, непозволено, описа своя проблем в " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “. Моята история е историята на многод руги хора. През 1999 г започнах работа в " Метро “ в столицата. Чувствах се добре, имаше смях, работата беше нова и предизвикателство за мен. Почти постоянно бях на работа, даже на 1 януари. Като всеки естествен човек претърпях наслади и болки в персонален и професионален проект. Живеех и работех, без да замлъквам нищо от това, което нехаресвам. Имах мнение по всеки въпрос.

Така живях до Димитровден тази година. Денят беше естествен работен ден, утринен. Аз и моя колежка бяхме извикани при шефа на магазина, с който се познаваме от 25 година С неуместни фрази ни връчи документ за преустановяване на трудовите правни отношения. – по член 28, ал.1, т.2.от Кодекса на труда – заради редуциране на щата, считано от 26 октомври, т.е. от незабавно.

Шок, мъгла, безмълвие загуба на мисъл и думи. Връщайки се към този миг, гърлото ми се свива. Направих 60 година на трети юни. Обяснението на управлението бза уволнението бе, че редуцират щата. В същото време работата остана и се прави от хора, които не са на такава служба. Нямам решение за пенсия – трябваше да се пенсионирам през октомври 2025 година

Получих обезщетение за неспазено предупреждение – в деня на връчване на заповедта би трябвало да напуснеш. Решението да се редуцира щата бе взето единствено в съответния магазин. От 26 октомври е в действие единствено за нашия магазин.

За мен нещата са тенденциозни- преди 6 месеца шефът ни извика – мен и още две колежки. Бяхме предизвестени, че гилотината е надвиснала над целия отдел – тъкмо с тези думи. Оказа се, че гилотината падна единствено на две глави.

Предложиха ни да станем касиери в магазина, само че аз съм на 60 година, в никакъв случай не съм работила с пари, да си касиер в подобен магазин е ужасно виновна и неблагодарна работа и ние не приехме това предложение. Аз бях компютърен оператор- обработвах документи по отношение на продуктите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР