Генералният секретар на Организацията на обединените нации (ООН) Антониу Гутериш

...
Генералният секретар на Организацията на обединените нации (ООН) Антониу Гутериш
Коментари Харесай

ООН срещу анексия на Западния бряг

Генералният секретар на Организацията на обединените народи (ООН) Антониу Гутериш предизвести, че анексирането на регионите на Западния бряг и долината на Йордан ще постави завършек на израелско-палестинските мирни договаряния, съобщи Middle East monitor.

Плановете на Израел ще имат тежки последствия за сигурността в района, сподели той, представен от Арабската лига в нейно изказване по-рано тази седмица.

Според изказването шефът на Организация на обединените нации разгласи, че организира съвещания на няколко равнища по този въпрос.

Групата на арабските страни, включваща представители на Оман, Катар и Кувейт, както и на палестинския делегат на Организация на обединените нации Рияд Мансур и пратеника на Организация на обединените нации от Арабската лига Мадж Абдулазис, се срещна по-рано тази седмица с Гутериш, с цел да обсъдят тематиката.

Срещата идва като продължение на срещата на арабските министри, извършена предишния месец за съгласуване на позициите за опълчване на проектите на Израел за анексиране на части от палестинските територии.

Арабската делегация е подчертала по време на срещата си с генералния секретар на Организация на обединените нации, че всички израелски селища са противозаконни, а Израел се възползва от пандемията на ковид, с цел да извърши противозаконните си проекти, макар опълчването на интернационалната общественост.

Припомняме, че посланиците в Израел на 11 страни членки на Европейския съюз внесоха протестна нота в израелското министерство на външните работи против обявлението, че Израел ще пристъпи към анексия на палестински територии.

Протестът бе повдигнат от Англия, Германия, Франция, Ирландия, Холандия, Италия, Испания, Швеция, Белгия, Дания и Финландия.

Пактът на държавното управление планува анексирането на 30% от Западния брят да стартира на 1 юли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР