Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е на посещение в

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е на посещение в
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е на посещение в Украйна

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е на посещаване в Украйна за диалози с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи БНР.

Гутериш и Зеленски ще обсъдят подновяването на Черноморската самодейност за зърното, чието деяние изтича на 18 март. Благодарение на съглашението, подписано сред Организация на обединените нации, Украйна, Русия и Турция на 22 юли предходната година, до момента от Украйна са изнесени към 20 милиона тона зърно през транспортен кулоар в Черно море.

В самата Украйна не престават сраженията за Бахмут в Донецка област. Според американския Институт за проучване на войната съветските сили няма да са в положение да употребяват възможното завладяване на града за по-нататъшна атака към градовете Краматорск и Славянск, защото тактическите нападателни елементи, употребявани при Бахмут, не са в положение да водят маневрена война.

Хиляди украинци са получили сложни контузии, свързани с войната, и се нуждаят от рехабилитация и особено съоръжение, считат от Световната здравна организация. Нападенията против здравни заведения, намалелият брой здравни служащи и дефицитът на електрическа енергия попречват оказването на помощ на нуждаещите се в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР