Генерал Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените

...
Генерал Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените
Коментари Харесай

Генерал Мили е поредният висш военен обмислящ оставка при Тръмп

Генерал Марк Мили , ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, разисква опцията да подаде оставка след присъединяване си в разходката на президента Доналд Тръмп от Белия дом до църквата Сейнт Джон на 1 юни, когато полицията разпръсна със мощ протестиращите, с цел да може Тръмп да театралничи за фотография с Библия в ръка, оповестява ЕнБиСи, базирайки се на източници в Пентагона.

Според тях по въпроса за възможна оставка Мили се съветва с сътрудниците си в Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Източниците на медията също потвърдиха информация, изказана по-рано от самия американски военачалник, че той интензивно показва противоречие с проектите на президента за разполагане на въоръжени сили в страната за потушаване на митингите.
 Сенатска комисия забрани потребление на армията на Съединени американски щати против мирни митинги
Сенатска комисия забрани потребление на армията на Съединени американски щати против мирни митинги

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да хвърли армията

По-рано The New York Times разгласява фрагменти от видео изказване на Мили за Университета за национална защита, по време на което генералът изрази страдание за присъединяване си в разходката на Тръмп на 1 юни.

" Моето наличие в този миг и при тези условия сътвори усещане, че военните вземат участие във вътрешната политика ", сподели той.

Бившият ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Мартин Демпси съобщи пред Националното публично радио, че забележките на президента Доналд Тръмп са " доста тревожни " и " рискови ".

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати Джим Матис изясни, че е ужасяващ от Тръмп, осъди дейностите му и го упрекна в разпалване на разцепление и корист с власт.
 Колин Пауъл: Тръмп лъже от самото начало
Колин Пауъл: Тръмп лъже от самото начало

Все повече републиканци се дистанцират от Доналд Тръмп...

Преди дни Тръмп бе сърдит на Марк Еспър , откакто шефът на Пентагона , в изявление за ЕнБиСи призна, че не знае за какво е поканен да се разхожда с президента на Съединени американски щати и други чиновници от Белия дом до черква , подпалена по време на протестна акция, покрай която Тръмп театралничи пред фотографите с Библия в ръце .

Освен това Еспър по време на брифинг в Пентагона в сряда се опълчи на потреблението на армията против протестиращите .

В злощастната вечер, Тръмп се обърна към американците от Белия дом до момента в който под детонации от зашеметяващи гранати полицията в този миг разчистваше площад Лафайет от протестиращи .

 Топ генералът на Съединени американски щати: Сгреших, че придружих Тръмп до църквата
Топ генералът на Съединени американски щати: Сгреших, че придружих Тръмп до църквата

Мили и военният министър Марк Еспър придружиха президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР