Ген. Румен Миланов по Нова телевизия: Ако бомбата срещу кортежа

...
Ген. Румен Миланов по Нова телевизия: Ако бомбата срещу кортежа
Коментари Харесай

Експерти коментират взрива с кола от на Гешев frognews.bg

Ген. Румен Миланов по Нова телевизия: Ако бомбата против кортежа на Гешев е задействана електронно, значи е имало информация за маршрута.

 

Възможно е детонацията на бомбата, сложена на пътя на кортежа на основния прокурор Иван Гешев, да е била задействана електронно. Това значи, че причинителите са имали информация за маршрута, по който ще мине обвинител номер 1. Това съобщи в ефира на NOVA някогашният началник на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов.

 

Той прави оценка позитивно, че няма потърпевши хора и означи, че от формалните данни на Министерство на вътрешните работи все още не е ясно къде тъкмо е била сложена бомбата и по какъв начин е задействана.

Експертът по сигурност Пламен Василев пред bTV: Ако се прави атентан против два или три автомобила,то той се прави по различен метод. Би трябвало основният прокурор да се охрнява с два или три автомобилапв кортежа. Все отново се прави разбор на риска. Събира се онфрмаци. На пътя може да има наблюдаващи, добави той.

 

Според него този случай е или за заплашване или имитационна бомба.Осколкоте мъчно могат да разбият един брониран автомобил.Ако се прави атентат, се прави по различен метод, повтори той.

 

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов разяснява случая с кортежа на Иван Гешев: " Според мен е извънредно рано да се вършат каквито и да е заключения. Освен това информацията е извънредно нищожна. По-скоро би трябвало да бъдат изяснени нещата и мисля, че органите, които се занимават с следствието, доста деликатно би трябвало да дават отговор на въпроси и да не се изнася непотребна информация по случая, с цел да може да се търси подобен резултат ", сподели той пред bTV.

 

Нещо сходно, в случай че търсим посягане против човек, който е взел участие в упражняването на властта, е убийството на Андрей Луканов, само че той все още на самото ликвидиране към този момент не заемаше никакви държавни постове. И там нещата по-скоро бяха стимулирани стопански.

 

Трудно ми е да се наемам с някакво мнение към този миг кой стои задтова посягане.. Но това, което ми направи усещане на предходни конференции, е, че информацията не беше изнесена по метод, който да я направи задоволително налична за обществото и да ни накара да повярваме, че в реалност има нещо, на което би трябвало да се обръща внимание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР