"Газпром" е намалил с още една трета газовите си доставки

...
"Газпром" е намалил с още една трета газовите си доставки
Коментари Харесай

„Газпром“ намалява още повече газовите доставки за Италия

"Газпром " е понижил с още една трета газовите си доставки за "Ени " (Eni) и през днешния ден доставеното количество е към 21 милиона кубични метра, заяви италианската петролна и газова компания, представена от Франс прес.
Средното количество през последните дни е било към 32 милиона кубични метра, прецизира "Ени ". Част от газа, доставян от съветския колос за Италия, се подава посредством газопровода "Северен поток ", който през днешния ден беше спрян за техническа поддръжка.
Още на 15 юни "Ени " беше известена от "Газпром " за понижаване на доставките на газ с към 15 %, прецизира ТАСС. Холдингът изясни това с механически проблеми вследствие на настоящите наказания. В Италия започнаха да се получават от 65 до 50 на 100 от декларираните размери, само че на 18 юни основният изпълнителен шеф на "Ени " Клаудио Дескалци заяви, че предлагането на газ в страната сега надвишава търсенето.
На 24 юни италианският министър председател Марио Драги разгласи, че Италия е понижила зависимостта си от съветски газ от 40 на 25 %. Властите оповестяват, че газохранилищата са запълнени на 60 %.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР