Газовата връзка с Гърция се изгражда от 2 години и

...
Газовата връзка с Гърция се изгражда от 2 години и
Коментари Харесай

Даниел Митов: До края на Олимпиадата няма да има ескалация на напрежението за Украйна - Путин не иска да помрачи празника на китайската комунистическа партия

" Газовата връзка с Гърция се построява от 2 години и забавянето на построяването ѝ е дело на служебното държавно управление на Румен Радев ". Това съобщи пред БНР Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и някогашен министър на външните работи.

Той изясни, че процедурите са тежки, тъй като става дума за координиране сред двете страни. По думите му градежът на " Балкански поток " е приключен бързо, тъй като е единствено на българска територия и разрешенията са издавани бързо от страната, без това да зависи от координиране с друга страна.

" Дали ще мине през територията на Гърция, или на България, този газопровод щеше да бъде издигнат. Гърция също е натовска страна.... Бранили сме глобите против Русия, с цел да има механизъм за възпиране на нейните планове, подкрепяли сме всички проекти на НАТО за приспособено предно наличие ", разяснява той.
свързани новини59675на 27.01.2022
Според Митов промяната на управлението на " Булгаргаз " е връщане на медиаторите в енергетиката, " което е причина за кражба ".

Заместник-председателят на ГЕРБ изрече мнение, че президентът Румен Радев е почнал да се дистанцира от държавното управление на Кирил Петков. Той предвижда, че този кабинет няма да се задържи дълго на власт.

Митов изрече мнение, че държавното управление на България е доста закъсняло с реакцията си на напрежението по оста Русия-Украйна: " В един избран миг ескалация може да се чака. Руската федерация върви към умишлена ескалация, другояче нямаше да насочва претенции към НАТО, които са неизпълними, и нямаше да струпва войски по границата си с Украйна ".

Прогнозата на някогашния министър на външните работи е, че до края на Олимпиадата в Пекин няма да има ескалация на напрежението, тъй като " Путин няма да желае да помрачи празника на Китайската комунистическа партия ".

Според него най-вероятно Русия ще предприеме местен спор с Украйна, с цел да обезпечи сухопътна връзка до Крим, " с цел да се приключи онази анексия, която Путин стартира през 2014 година ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР