Газирано вино, познато с името на едноименната напитка шампанско, се

...
Газирано вино, познато с името на едноименната напитка шампанско, се
Коментари Харесай

Правят в кочини шампанското за заведенията, баровете пробутват бутилката по 300 кинта

Газирано вино, познато с името на едноименната напитка шампанско, се прави в кочини край Пловдив, оповестява „ Монитор “. Проверка на изданието сподели, че в пространства на изоставени свинеферми се бутилират стотици шишета дневно, които поемат към курортите и скъпите заведения в столицата, където броя се продава за най-малко 300 лв.. Поредната спонтанна фабрика била разрушена преди три дни в региона на Перущица, където в пространствата, в които
до скоро са били гледани животни са открити 45 литра етилов алкохол в пластмасови съдове. В друга стая пък имало голям бидон от 600 литра, който също бил цялостен със заготовката за газирано вино. Оказало се, че нелегитимният производител употребил етиловия алкохол, който разреждал с вода и ароматизатори, с цел да се получи непосредствен до шампанското усет. След това напитката била газирана с „ кислородни патрони “ и бутилирана. Част от готовата продукция била открита в прилежащо помещение. Там имало 1765 бутилки без никакви документи за заплатен данък и бандероли.

По думите на специалисти изработката на шампанско менте по никакъв начин не представлявала комплициран развой. За начало трябвало да се набират празни бутилки. Те се изкупували от заведенията, където кръчмарите ги търгували сред 50 стотинки и лев за броя.

Най-предпочитани били френските марки, които цялостни в оригинал коствали над 300 лв. за шише. Фалшификаторите държали целостта на етикета да е непокътната, защото той бил най-трудното нещо за прекопирване при ментето. Шампанското от една от най-скъпите марки на родния пазар пък да вземем за пример имало етикет от специфична хартия, която ценителите на тази напитка разпознавали единствено с досег. Ако инцидентно обаче той е раздран, то незаконните производители имали решение и за това. Те имали богат набор от хартии, които наподобявали оригинала. Тапите, фолиото и специфичните телчета, които държат капачките на място, се правели в домашни заводи с евтини и широкоразпространени машини. Най-лесното съгласно производителите била изработката на самата течност. Тя се получава от чиста вода, винена есенция, алкохол и машина за газиране.

Руската пиячка - китайска
Част от съветските водки и ликьорите, които се продават у нас, са ментета, импортирани от Китай. Това оповестиха специалисти от Агенция „ Митници”. Вариантите за вкарване на фалшификатите били два – или идвали подготвени в бутилки с етикети, или у нас дошли единствено шишетата, след което в България към този момент ги пълнели с алкохол. Такъв бил един от случаите, засичани от инспекторите на митница Варна. Там с резервоар от Китай пристигнала пратка, която шуменска компания заявила като празни бутилки. Служителите въпреки всичко решили да отворят контейнера и разкрили 42 336 броя стъклени еднолитрови шишета от водка, непозволено маркирани с логото и фирмения надпис на „ Русский стандарт”.

Основната версия е, че са щели да бъдат напълнени с подправен алкохол и пуснати на пазара. Първоначално чиновниците от митниците решили да ревизират дали пратката не е за някой от огромните алкохолни производители, само че след това се оказало, че адресат е незнайна компания от Шумен. След като получателят сключил съглашение със съда, единствената глоба, която ще получи, е заличаване на бутилките за лична сметка. В случаите с ликьорите обаче стоката идвала непосредствено подготвена за консумация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР