Газът за ноември е напълно осигурен, обявиха от Булгаргаз“ в

...
Газът за ноември е напълно осигурен, обявиха от Булгаргаз“ в
Коментари Харесай

Булгаргаз обяви кой ще доставя втечнен газ за ноември

Газът за ноември е изцяло обезпечен, оповестиха от „ Булгаргаз “ в известие, в което показват, че са определени и доставчиците с оповестения предишния месец търг.

13 компании са декларирали интерес към тръжната процедура за доставка на полутечен природен газ за България през идващия месец. От тях 10 са отговаряли на изискванията и са получили предложения да показват обвързващи предложения, показват от сдружението.

До крайния период, указан в процедурата, предложения са били получени от 8 компании от Европа, Азия и Съединени американски щати. Класирането е било осъществено в сходство с признатата методика за оценяване на офертите. При съблюдаване на изискванията на тръжната процедура са  избрани финално и двата доставчика на полутечен природен газ с обезпечени слотове за регазификация и предпазване на терминала в Ревитуса – Mytilineos S.A. и DEPA Commercial S.A., прецизират от „ Булгаргаз “.  Количествата, договаряни по този метод са нужни за допълнение на нужните размери към доставките на азерски газ, който от началото на този месец страната ни получава в цялостен потенциал. 

Постигнатите посредством търга цени са извънредно конкурентни, което ще се отрази на препоръчаната от Булгаргаз цена на природния газ за месец ноември, прецизират от сдружението.

Служебният вицепремиер по икономическите политики и превоза Христо Алексиев излезе с прогноза нощес, че крайните цени на синьото гориво у нас за ноември ще паднат още по отношение на понижението през октомври и ще са под 200 лева за мегаватчас. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР