Гърция въвежда допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България,

...
Гърция въвежда допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България,
Коментари Харесай

Гърция въвежда допълнителен Covid-тест за влизащи от България

Гърция вкарва спомагателен тест за ковид за идващите от България, които не са имунизирани и не са преболедували, като наложителен PCR или Rapid тест ще се прави на съответния граничен пункт при влизане в страната, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Атина, при позитивен резултат от теста жителите ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Глобата за неспазването ѝ е 5000 евро.

Освободени от условието са жителите, които имат документ за имунизация за COVID-19, годен 14 дни след довеждане докрай на имунизационния курс, или увещание за преболедуване, издадено не по-рано от 30 дни и не по-късно от 180 дни след преболедуването.

От Министерство на външните работи напомнят, че при влизане на гръцка територия, жителите, които не са ваксинирали или не са преболедували ковид, следва да показват отрицателен резултат от тест по метода PCR, изработен не по-рано от 72 часа от влизане в страната или негативен бърз /антигенен/ тест, изработен до 48 часа преди пътуването.

Остава наложително попълването на Passenger Locator Form (PLF) на следния линк:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР