Гърция никога няма да признае влизането на нови региони в

...
Гърция никога няма да признае влизането на нови региони в
Коментари Харесай

Гърция не признава новите региони на Русия

Гърция в никакъв случай няма да признае влизането на нови райони в Русия, на конференция в Киев гръцкият президент Катерина Сакеларопулу след диалози с Володимир Зеленски.

Изявленията на Сакеларопулу бяха публикувани от нейната пресслужба. Тя означи, че наличието ѝ в четвъртък в Киев свидетелства за безрезервната поддръжка и взаимност на Гърция с украинския народ.

" Уверявам ви, че ще продължим да го вършим толкоз дълго, колкото е належащо. Нашата позиция е ясна и непоклатима: смяната на интернационално приетите граници посредством потребление на военна мощ и едностранни актове на разединение е неприемлива ", сподели Сакеларопулу.

Тя сподели, че „ макар забележителното отрицателно влияние върху стопанската система, Гърция е подкрепила и ползва напълно всички пакети от наказания, наложени от Европейския съюз против Русия “. „ Ние абсолютно подкрепихме решението на Съвета на Европа да даде на Украйна статут на страна кандидатка за Европейски Съюз, изпратихме филантропична помощ, както и отбранителна техника. Имаме пристанище Александруполис, което е транспортен възел за съдружници, които желаят да обезпечат помощ за Украйна. И ние неотложно отговорихме на потребностите на десетки хиляди украински жители, потърсили леговище в нашата страна ", сподели Сакеларопулу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР