Гърция е предоставила навремето на Евростат неверни данни за икономическите

...
Гърция е предоставила навремето на Евростат неверни данни за икономическите
Коментари Харесай

Юнкер разкри с каква измама Гърция е влязла в Еврозоната

Гърция е предоставила преди време на Евростат погрешни данни за икономическите си индикатори, което е разкрило пътя й към еврозоната през 2001 година, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в изявление за в. "Билд ".

"Валутният съюз би трябвало да бъде по-надежден от брака, в противоположен случай никой няма да има вяра в него ", сподели Юнкер и посочи нуждата всичко да бъде деликатно проверявано преди присъединението на дадена страна към еврозоната.

"Истината е, че Гърция през 2001 година стана член на еврозоната след подправяне на статистическите материали ", добави той.

Председателят на Европейска комисия обаче акцентира, че Европа се учи от грешките си и "сега Евростат може да ревизира всичко във всяка страна от Европейски Съюз ".

Според специалисти обаче приемането за чиста монета на статистиките на южните ни съседи преди 18 години е било част от сюжета за действие на еврозоната, предусещащ в нея да има и по-слаби стопански системи и по-този метод курсът на единната валута да е конкурентно ниско равнище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР