Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка

...
Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка
Коментари Харесай

Москва налага ограничения за неприятелските държави Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в листата на неприятелските за Русия страни и им постанова ограничавания. Това оповестява пресслужбата на съветското държавно управление, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

В известието се разяснява, че държавното управление е актуализирало листата на непознатите страни, извършващи недружески дейности, ориентирани против съветските дипломатически и консулски представителства зад граница. В резултат на това в листата попадат гореспоменатите пет страни от Европейски Съюз.

В известието се показва още, че Словения и Хърватия няма да могат да наемат в своите дипломатически задачи в Русия съветски жители за сътрудници. За Гърция, Дания и Словакия опциите за наемане на руснаци за дипломатически сътрудници е стеснен - 34 души за Гърция, 20 души за Дания и 16 души за Словакия.

Припомняме, че на 7 март България влезе в листата на Русия за вражески страни.

Тогава Москва утвърди лист на непознати страни и територии, които правят вражески дейности против Русия. В него са страните от Европейския съюз плюс повече от 20 други страни.

Според документа, направен с президентски декрет, държавното управление, съветските жители и компании, които имат отговорности към задграничните кредитори от посочените недружелюбни страни, ще могат да се разплащат по тях в рубли.

А на 28 юни министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че България експулсира 70 съветски дипломати. Според него българските служби са открили, че тези хора са били тясно свързани с съветските служби и са работили срещу ползите на България.

А по-късно стана ясно, че шефът на ДАНС Пламен Тончев е декларирал на закрито съвещание в Народното събрание, че Кирил Петков му наредил устно да изготви лист на съветски дипломати за изпъждане.

След експлоадирането на абсурда у нас външният министър на Русия Сергей Лавров разгласи, че Москва ще отговори реципрочно. А дипломат Елеонора Митрофанова разгласи, че ще предложи на Москва посолството на РФ в София да бъде затворено.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР