Галерийните прстранства в Бургас ви очакват с интересни изложби. Всеки

...
Галерийните прстранства в Бургас ви очакват с интересни изложби. Всеки
Коментари Харесай

Подарете си разходка сред произведения на изкуството в Бургас

Галерийните прстранства в Бургас ви чакат с забавни изложения.

Всеки може да си подари разходка измежду подбрани творби на изкуството. В залите звучат потребни диалози, а там можете да се срещнете с обичани създатели.

Етo информация за местата и изложбите, които можете да посетите:

Бургаската изложба „ Петко Задгорски “ показва определени създатели и произведения от своя фонд на тематика „ Рибата, морето и ………. “ В експозицията са включени художници от Бургас и страната, чиито произведения са въодушевени от необятната морска простор и нейните жители. Изложбата може да бъде посетена до месец март в зала II на БХГ. Цената на билет за самостоятелно посещаване е 3 лева, за деца над 7 години, хора в неравностойно състояние, възпитаници, студенти и пенсионери – 2 лева. Всеки четвъртък от 09 – 13.00 часа е Ден на отворените порти, тогава визитите са безвъзмездни.

В Дружество на бургаските художници ви чака изложбата „ Богоявление ” – обичайната галерия живопис на тримата Йордановци – Маринов, Петров и Ангелов. Входът е безвъзмезден.

Експозицията „ Морски схеми “ на Добрин Вътев, който е и ръководител на Дружеството на бургаските художници, може да бъде прегледана до 25 януари в изложба „ Неси ”. Веднага по-късно там се открива галерия живопис на художничката Николина Енчева. Входът е безвъзмезден.

Поетичната живопис на създателя Милко Божков ще ви посрещне в изложба „ Пролет ”. Художникът показва 12 свои картини, които са рисувани от пролетта до началото на септември. Входът е свободен.

18 създателя събира изложбата „ ОЧАКВАНЕ ” в изложба “АтелиеR ” /на ул. „ Възраждане ” 25/, която можете да посетите до края на месец януари. Входът е свободен, а творбите са на Боян Янев, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Владимир Пенев, Владимир Запрянов, Надя Станчева, Неделчо Кучков, Райна Рачева и други

До 26 януари в Центъра за модерно изкуство и библиотека /ЦСИБ/ е подредена изложбата „ Морето написа красиво ” на Маргарита Дончева. Тя събира калиграфски тълкования по стихове на обичани бургаски създатели. Изложбата показва както нейни произведения, по този начин и на възпитаници от креативното ателие „ калИГРАфия ”. В експозицията намират място творби на Христо Фотев, Петя Дубарова, Иван Пейчев, Агоп Мелконян, Стефан Тинтеров, Ваньо Вълчев, Недялко Йорданов, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Динко Динков, Калина Тельянова и Яна Вълчева.

От 25 януари в Центъра за модерно изкуство ще се показа галерия, отдадена на Ернст Теодор Амадеус Хофман, взаимно с Берлинската държавна библиотека. Входът е свободен.

В Културен център „ Морско казино ” можете да посетите изложбата „ Урок по история…урок по достолепие “, отдадена на 110-та годишнина от Балканските войни 1912-1913. Входът е свободен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР