Галерия Възраждане в Пловдив показва изложбата живопис На шир и

...
Галерия Възраждане в Пловдив показва изложбата живопис На шир и
Коментари Харесай

Яна Любенова подреди своите филигранни пейзажи в галерия Възраждане

Галерия " Възраждане " в Пловдив демонстрира изложбата живопис " На простор и длъж " на Яна Любенова. Картините може да се прегледат онлайн в салона на галерията, също по този начин на уеб страницата и на фейсбук страницата ѝ до 11 октомври.

" Новата галерия на Яна Любенова предлага на фена една деликатна и сензитивна живописна материя. Вече не се среща постоянно този филигранен и лиричен изящен ракурс. Авторски пейзажи с привкус към изтънчено детайлиране, като един единствен индивид е показан като че ли в средата на света. Сюжетно обективиране на облици и предмети, на пръв взор не изключително забележими, които авторката легитимира нежно, с необичаен финес, върху платното. Поезията е изгубила тук думите, с цел да се обоснове с рисунка и цвят ", показва галеристката Краси Алексиева.

Яна Любенова е родена на 18 октомври 1989 година в Търговище. През 2012 година приключва с отличен триумф Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " компетентност " Пространствен дизайн ". Получава стипендия за отличен триумф и изобретателни решения в региона на графичния и тримерен дизайн.

Яна танцува български национални танци от 2015 година С танцовия състав взе участие в голям брой надигравания и събори в цялата страна. Доброволец е в събития на фондация " Българин ", която има за цел запазването и популизирането на българския, фолклор, обичай и просвета.

Участва в над 50 сборни изложения и състезания в България. Яна започва група от събития " Нарисувай си носия " в Арт пространство " Българин " за запознаване на хората с българските носии от другите етнографски области на България.

Работила е като галерист в Арт изложба " Ларго " във Варна (2013-2019). Част е от екипа на първото, второто и третото издание на Международния екслибрис конкурс Варна (2014, 2016 и 2018 г.).

" Бялата лястовица "

" Щастливо число "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР