Галатапорт в мегаполиса Истанбул е пристанището на годината“ според Seatrade

...
Галатапорт в мегаполиса Истанбул е пристанището на годината“ според Seatrade
Коментари Харесай

Турция надви САЩ и Великобритания за пристанище на годината

Галатапорт в мегаполиса Истанбул е „ пристанището на годината “ съгласно Seatrade Cruise Awards, водещата организация за награди в круизната промишленост.

 Анадолска организация

Простирайки се на 1,2-километрова брегова линия по протежението на Босфора, Галатапорт разполага с първия в света под земята терминал за круизни кораби. 

Амбициозният нов и съвременен архитектурен план завоюва категорията „ пристанище на годината “ по време на Seatrade Cruise Med - водещото комерсиално ревю за круизи, на 14 и 15 септември в Малага, Испания.

 Анадолска организация

За влиятелната премия се състезаваха доста пристанища, в това число и от Съединени американски щати и Обединеното кралство.

„ За нас е огромна горделивост да получим премията „ пристанище на годината “, тъкмо една година откакто започнахме активността си “, сподели Фиген Аян, заместник-генерален управител на Галатапорт и началник на MedCruise, Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища.

 Анадолска организация

„ Ние сме доста щастливи, че нашата новаторска работа беше възнаградена толкоз скоро на интернационалната сцена “, добави той.

Екипът, представляващ Галатапорт на събитието, където участваха повече от 2000 участници от 70 страни, имаше срещи с водещите имена в промишлеността.

Портът на Босфора съживява един от най-известните исторически квартали на града Каракьой. Той е пристанище за круизни кораби и комплекс със смесено предопределение. В него има доста магазини, заведения за хранене, музеи, галерии и алеи за разходки по крайбрежието, отворени за жителите и гостите на града. Неговата стойност е 1,8 милиарда $. Портът беше открит през април 2021 година, след едногодишно отсрочване заради пандемията от ковид.

Междувременно през вчерашния ден 18-етажният круизен транспортен съд " Фантазия " дебаркира в Галатапорт със своите 3500 пасажери и 1200 души екипаж.

 Анадолска организация

Общо 376 924 интернационалните туристи са посетили Турция с круизни кораби през първите седем месеца на тази година, като туристическият център в Егейско море Кушадасъ е хазаин на най-вече круизни пасажери с към 212 000, оповестиха от турската Генерална дирекция по морските въпроси. 

Само тази година към 343 круизни кораба са пристигнали в страната, 270 са отпътували и към 820 са минали директно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР