Габрово. Нямаме право да се откажем. Нямаме право да севедем

...
Габрово. Нямаме право да се откажем. Нямаме право да севедем
Коментари Харесай

Крум Зарков, БСП: „Визия за България“ е протегната ръка към народа, за да спасим заедно родината си

Габрово. Нямаме право да се откажем. Нямаме право да севедем глава. Тази страна сме я наследили от хора, които са я построили и не можем да оставим народът ни да изтича в чужбина и тя да изчезне. Искаме да променим това и ви подаваме ръка да го създадем дружно. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Крум Зарков по време на представянето на „ Визия за България “ в Габрово, оповестиха от пресцентъра на партията . По думите му тръгването на депутатите от левицата из страната с визията цели точно да разсънят националната сила и експертния капацитет, които има нашата нация, с цел да се оправим с общите проблеми. Социалистът акцентира, че страната би трябвало да се върне на местата, които е напуснала в последните години и да взе участие в: икономическия живот на страната; да контролира като основава обективни закони и има институции които работят единствено в името на общото богатство, а не на частното; да образова и да построява кадри; да обезпечава качествено опазване на здравето. Той акцентира, че концепцията не е: „ Станете вие, с цел да дойдем ние “, а да изградим визия за идващите най-малко 10 години, която да се извършва, без значение кой е на власт и хората, които взимат присъединяване в писането й да го държат виновни за осъществяването й.
„ Думата „ Визия “ е най-същественото в този план. Българска социалистическа партия е единствената партия, която предлага визия за излизане на страната от мъката в която е в този момент “, съобщи народния представител Виолета Желева. Помолена да разяснява предвижданите ограничения в помощ на възрастните, тя съобщи, че Българска социалистическа партия упорства за преизчисляване на всички пенсиите по отношение на средноосигурителния приход всяка година, както и приемането на Закон за възрастните хора.
Депутатът Иван Иванов акцентира, че в бранш сигурност левицата залага на връщане на държавността и възприятието за правдивост в хората посредством основаването на институции, които да работят в полза на хората, а не обслужват избрани клиентелистки частни ползи. „ Министерство на вътрешните работи не би трябвало да е охранителна компания, а да се грижи за сигурността на хората “ “, сподели още той.
На въпрос за данъчната политика депутатът Лало Кирилов изясни, че концепцията на левицата е да се премине от единна данъчна ставка към прогресивна данъчна канара, за която Българска социалистическа партия предлага няколко разновидността във визията. По думите му налозите могат да се употребяват и с цел да се понижат големите неравенствата сред приходите на хората.
По мотив на районното развиване националният представител Радослав Стойчев акцентира, че във визията е залегнало доразвиване на процеса на децентрализация на общините понижаване на несъответствието сред мощно и едва развити общини> Той изясни и че са залегнали проекти за увеличение на вложенията в Северозападна България и Странджа-Сакар.
Евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков показа пред обществеността самодейностите на левицата на европейско равнище и защитаването на българските ползи в Европейски парламент, значимостта на кохезионната политика за България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР