Габонски офицери съобщиха по националната телевизия, че президентът на страната

...
Габонски офицери съобщиха по националната телевизия, че президентът на страната
Коментари Харесай

Превратаджиите в Габон: Президентът на страната е поставен под домашен арест

Габонски офицери оповестиха по националната телевизия, че президентът на страната Али Бонго е под домакински арест, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден група военни се появиха в ефира на телевизия " Габон 24 " и споделиха, че съставляват целия персонален състав на силите за сигурност и армията в централноафриканската страна. Те оповестиха, че се анулират резултатите от президентските избори и че всички държавни институции се разпускат. Границите се затварят до второ разпореждане.

Говорител на френското държавно управление разгласи, че Париж осъжда преврата в Габон и желае резултатите от изборите да бъдат почетени.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Москва " следи от близко " ситуацията в африканската страна.

" В Москва бяха признати със угриженост известията за внезапно утежняване на вътрешната конюнктура в другарската африканска страна. Продължаваме от близко да следим развиването на ситуацията и се надяваме тя бързо да се стабилизира ", съобщи пред публицисти говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР