Фючърсите на петрола в азиатската търговия днес се устремиха рязко

...
Фючърсите на петрола в азиатската търговия днес се устремиха рязко
Коментари Харесай

Петролът се насочи към най-дългата си серия месечни ценови повишения от над десетилетие

Фючърсите на петрола в азиатската търговия през днешния ден се устремиха внезапно нагоре, откакто нощес водачите на Европейски Съюз се договориха да наложат отчасти ембарго на съветския импорт, заяви Си Ен Би Си.

По този метод суровият нефт се насочва към най-дългата си серия месечни ценови покачвания от над десетилетие, откакто страните членки от Европейския съюз (ЕС) се споразумяха да наложат отчасти ембарго върху съветския импорт на суровината, а Китай разхлаби противоепидемичните ограничения, заяви Bloomberg.

Световният бенчмарк Брент нараства 2,00%, или 2,42 $, до 124,10 $ за барел, достигайки двумесечен връх.

Цената на американския вид West Texas Intermediate (WTI) се усилва с 3,69%, или 4,25 $, до 119,32 $ за барел.

И двата сорта са напът да запишат шести следващ месечен растеж на цената през май, подсилен от затегнатия пазар на петрола, намаляващите ресурси и почналия летен сезон в Съединени американски щати, по време на който обичайно има повишено търсене на горива.

В понеделник европейските водачи утвърдиха ембарго за съветския нефт, с което вносът на суровината до края на годината ще намалее с две трети. Ходът, към този момент подхванат от Съединени американски щати и Англия, бе занимателен, защото в последния месец Унгария блокираше ембаргото, тъй като търсеше гаранции, че енергийните ѝ доставки няма да бъдат прекратени. Според двама души, осведомени с диалозите, Будапеща е получила гаранции от водачите на Европейски Съюз, че ще може да получава заместващи доставки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР