Футболният ни елит се завръща след само месец пауза. Кратката

...
Футболният ни елит се завръща след само месец пауза. Кратката
Коментари Харесай

Футболният ни елит се завръща - Лудогорец пак изглежда основен фаворит за титлата

Футболният ни хайлайф се завръща след единствено месец пауза . Кратката пауза за множеството тимове се оказа незадоволителна да сглобят тимовете си и съвсем всички тимове ще вършат селекция в придвижване. 
Прочетете още
Естествено вярата и през този сезон да има повече конспирация. Миналият сезон тя беше налице и много от тимовете играеха до последния кръг за нещо. След много време и купата се реши в последния кръг . Шампион още веднъж стана Лудогорец, който записа 12-та поредна купа. 

Битката за купата и евротурнирите 

И през този сезон Лудогорец е абсолютния любимец за купата. Големият въпрос си остава дали разградчани ще създадат неуверени игри както през миналия сезон и дали ще имат тим, който ще може да поддържа тяхното движение. През предишния сезон това беше ЦСКА , който действително имаше мачбол за купата, само че пропусната дузпа от Иван Турицов в дуела против ЦСКА 1948 лиши отбора от трофея. 

Сега като преследвач за купата с изключение на ЦСКА можем да сложим и Левски . " Сините " изпратиха разочароващ минал сезон и направиха и антирекорд от следващи мачове без триумф. Сега обаче Левски се чака да не прави толкоз неточности през сезона. ЦСКА 1948 през миналия сезон беше константа, с която всеки се съобразяваше. Клубът доближи до исторически бронзови медали и място в евротурнирите, а също така игра феърплей против Лудогорец и ЦСКА в борбата за купата и открадна точки и от двата тима. Именно тези четири отбора се обрисуват и през този сезон да бъдат в топ 4 и несъмнено ще е изненада в случай че някой различен успее да ги измести. 

Претендентите за топ 6 

Както споменахме мъчно някой ще се намеси в топ 4 през новия сезон, само че въпреки всичко тимове като Черно море и Локомотив Пловдив , които през миналия сезон влязоха в топ 6 и през този сезон ще гледат да бъдат измежду челните позиции и ще опитат да изпреварят някой от топ 4. Черно море и Локомотив рядко бъркат вкъщи, а през миналия сезон и двата отбора направиха и значително точки и като посетител. При моряците обаче към този момент стартира да има комплекс, а той е обвързван с това, че отборът постоянно е в топ 6, само че постоянно остава отвън присъединяване в евротурнирите - загуба на баража за Европа и места, които не дават нищо. Към тях може да се причисли и Арда , която през миналия сезон игра в баража за Европа, само че загуби от Левски. Тимът от Кърджали е един от най-симпатичните в елита и с доста българи в състава. 

Отборите за 7-ма позиция или опит за топ 6 

Славия изпусна сигурното си 7-мо място през миналия сезон и не съумя да играе в баража за Европа. Тимът постоянно е бил загадка в шампионата и постоянно е изненадвал. Ботев записа отблъскващ минал сезон и колкото да се избави от това да играе в групата за оставане в елита. Сега отборът е окуражен за по-предно класиране като влизане в топ 6 или 7-то място, само че отборът има да решаваш огромен проблем, а точно новата отбрана. От клуба още не са привлекли нови играчи в отбрана където ситуацията е най-тежко. 

Златната среда или изпадане 

Локомотив София беше изоставен от много съществени играчи, само че клубът сглоби не неприятен тим за началото на сезона и се обрисува още веднъж да бъде в средата на таблицата. Берое е най-голямата загадка през този сезон. Отборът беше взет от нови непознати притежатели, които пък взеха доста аржентинци в тима. Реално отборът е съвсем нов за новия сезон, само че не е ясно по какъв начин ще наподобява, когато мачовете стартират. Има и различен проблем. Много от новите още не са уредени и е доста евентуално да не играят първите 2-3 кръга. В Пирин обстановката е много тежка, тъй като действително се гради съвсем нов тим. Клубът се избави, само че през новия сезон наподобява, че още веднъж ще е забъркан в битката за оцеляване и този път не е ясно дали ще успее да остане в елита. Ботев Враца също наподобява измежду претендентите за оцеляване. Врачани също не са с доста огромни шансове този път за оставането си. Хебър направи чудото през миналия сезон и от съвсем несъмнено изпадащ даже не отиде на бараж за оставане. Пазарджиклий обаче мъчно ще се преборят за по-горната група и най-вероятно също ще бъдат в групата за оставане. Новаците в елита Етър и Крумовград са доста забавни, тъй като направиха не неприятна селекция за елита ни. Очаква се и двата отбора да разчитат главно на семействата си, само че несъмнено в случай че съумеят да бъдат в групата сред 7-мо и 10-то място ще е доста изненадващо. За Крумовград това е безспорен дебют в елита ни. За страдание клубът няма да може да семейства в Крумовград, тъй като стадионът не дава отговор на условията и тимът ще семейства на клубната база на Ботев в Коматево и ще тренира на стадион " Пловдив ". 

В плейофите още веднъж ще има разделяне на три - първа шестица, групата за тимовете, които се борят за 7-то място, а всички от 11-то до 16-то място ще се борят за оцеляване.

 

И през новия сезон няма да смяна - първенецът ще играе в квалификациите на Шампионската лига, вторият сигурно ще играе в квалификаците на Лига Европа, а към него ще се присъединият спечелилия от баража за Европа, както и носителя на Купата - в случай че е отвън топ 3 или третият в класирането. 

Изпадат 16-ия и 15-ия, а 14-ия ще играе бараж за оставане против третия от Втора лига. От Втора лига ще влязат първите два тима. 

Програмата за 1-ия кръг: 

14 юли 2023 година, петък

18:45ч. Пирин (Благоевград) - Берое (Стара Загора) 

21:00ч. Арда (Кърджали) - Черно море (Варна) 

15 юли 2023 година, събота

18:45ч. Левски (София) - ЦСКА 1948 (София)

21:00ч. Крумовград (Крумовград) - Лудогорец (Разград) 

16 юли 2023 година, неделя

18:30ч. Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив)

21:00ч. Хебър (Пазарджик) - ЦСКА (София) 

17 юли 2023 година, понеделник

18:30ч. Локомотив София (София) - Ботев (Враца)

20:45ч. Етър (Велико Търново) - Славия (София) 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР