Футболният клуб ПСЖ, който е собственост на катарската кралска фамилия

...
Футболният клуб ПСЖ, който е собственост на катарската кралска фамилия
Коментари Харесай

ПСЖ е посъветвал футболистите си да не ходят в Дубай заради напрежението между Катар и ОАЕ

Футболният клуб ПСЖ, който е благосъстоятелност на катарската кралска фамилия посредством " Катар спортс инвестмънт ", е посъветвал своите играчи да не вървят на почика в Дубай, оповестява френското издание " Екип ". Това се взима като превантивна мярка поради напрежението сред Катар и страните от Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Отношенията на Арабския полуостров доведоха до цялостна изолираност на Катар от прилежащите ѝ страни и рецесия в Персийския залив. Страните от ОАЕ настояват, че властта в Доха поддържа международния тероризъм, след което прекъснаха всевъзможни дипломатически връзки.

В момента не се правят полети от Катар до ОАЕ, както и Саудитска Арабия, Египет и Бахрейн. Страните даже не разрешиха на самолети на Qatar Airways да навлизат във въздушното им пространство. Така сега полети, които са за дестинации, намиращи се на запад, стартират с политане към въздушното пространство на изток или заобикаляне на север през Иран и Турция.

Кризата в Персийския залив имаше и сериозен състезателен отенък. През ноември документи публикувани от Global Leaks разкриха, че Обединените арабски емирства има проект, посредством който да дискредитира семейството на прилежащата си страна на международното състезание по футбол през 2022 година По-късно Саудитска Арабия забрани наличието на катарски състезатели на международното състезание по интензивен и блиц шах. Те позволиха само шахматисти да се състезават под безпристрастен байрак.

Според " Екип " емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани не гледа с положително око, в случай че футболисти от неговия отбор вървят на отмора в Дубай. Страната е доста известна измежду играчите на ПСЖ, изключително до момента в който в Европа е зима. Някои от звездите на парижкия клуб даже имат парцели в емирството.

Въпреки рецесията сред ОАЕ и Катар, компанията Fly Emirates продължава да спонсорира най-хубавият френски тим. Авиопревозвачът на Дубай има контракт с ПСЖ до 2019 година, като неотдавна беше оповестено, че той няма да бъде преустановяване прибързано.

Fly Emirates дава по 25 милиона на година на ПСЖ, само че от клуба желаеха изискванията да бъдат предоговорени, откакто партньорството датира от сезон 2006-07. От футболният клуб желаят 55 милиона евро на година, колкото получава " Челси " от японския производител на автомобилни гуми Yokohama.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР