Футболният Чавдар (Етрополе) се разпадна вчера. Причината - липса на

...
Футболният Чавдар (Етрополе) се разпадна вчера. Причината - липса на
Коментари Харесай

Истината за разпадането на Чавдар от генерал-лейтенант Димитър Димитров

Футболният Чавдар (Етрополе) се разпадна през вчерашния ден. Причината - липса на финансиране. Това се случва при сегашния кмет на града - инж. Владимир Александров. 

Дълги години Чавдар беше в положително финансово положение при предходния кмет на Етрополе - генерал-лейтенант Димитър Димитров . Сега някои хора се пробват да изкарат отговорен точно него. 

Потърсихме го за коментар. 

" Бях кмет на Етрополе два мандата. Помагахме на всички спортове в града, освен на футбола. Момчетата от тима на Чавдар не са взимали пари от октомври, предходната година. Издържаха до през вчерашния ден и тимът се разпадна. Треньор беше някогашният футболист на ЦСКА и асистент в националния ни тим - Иван Иванов. Тъжно ми е, тъй като съм състезателен човек. 

При нас бюджетът беше 400 000 лв., а е станал към 150 000. За да се стигне до прекъсване на финансирането и заличаването на Чавдар. Настоящият кмет пристигна с обещания за намиране на спонсори и подкрепяне на спорта, а виждате какво се случва. Отделно, вършат злословия и пробват да очернят моето име. Правят загатвания, че аз съм отклонявал средства. Казах го пред легендата на футбола ни Христо Стоичков - в случай че намерят да съм отклонил и два лв., персонално Христо да излезе пред обществото и да каже, че съм апаш. 

Аз имам престиж и съм го градил дълги години. Настоящият кмет пристигна с поддръжката на Цоло Вутов. И в този момент упрекват мен, а по мое време пари за спорта имаше и нещата вървяха. Искали да запазят най-малко школата в Етрополе. Знаете, че школа без мъжки тим няма по какъв начин да просъществува дълго. Оправдават се с мен, че не могат да намерят спонсори, а са дали обещание такива. Този човек един лев не е дал за спорт през живота си. Говоря за сегашния кмет. 

Болно ми е, тъй като имаме база за тим от Първа лига, а оставаме без подобен. Всичко се разпадна за три дни, а го градихме с години. Спортен човек съм, някогашен треньор по битка. Аз съм генерал-лейтенант и няма да разреша да цапат името ми ", сподели той пред ТОПСПОРТ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР