Футболният Барселона преживя един от най-тежките моменти в историята си

...
Футболният Барселона преживя един от най-тежките моменти в историята си
Коментари Харесай

21 години: Какво се промени между двете неуспешни есени на "Барса" в Европа?

Футболният " Барселона " претърпя един от най-тежките моменти в историята си през вчерашния ден (8 декември). Тимът загуби от " Байерн " Мюнхен с 0:3 в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига и няма да играе в елиминациите на най-силния европейски клубен шампионат през 2022 година

За първи път от 21 години " Барса " не съумява да прескочи своята група, т.е. - да се класира на първо или второ място.

За последно това се случи през сезон 2000/2001. Тогава в конкуренция с " Милан ", " Лийдс " и " Бешикташ " каталунците останаха трети с 2 победи, 2 равенства и 2 загуби.

Снимка: Reuters

Тогава капитан на отбора беше Хосеп Гуардиола, а до него играеха актуалният треньор Шави Ернандес, Ривалдо, Карлес Пуйол, Филип Коку и Патрк Клуйверт.

За да придобиете визия какъв брой доста време е това, би трябвало да споменем, че децата, родени при последното такова отпадане на " Барса " от Шампионската лига, към този момент би трябвало да са приключили междинното си обучение и вероятно да са втори курс в университета.

Снимка: Reuters

Освен това футболът се промени дотолкоз, че надали преди 21 години можехме да си представим, че голът ще бъде индикиран на... часовника на рефера. А специфична бригада в обособена стаичка ще преглежда противоречивите обстановки.

Също по този начин тогава нямаше познатите през днешния ден обществени мрежи - " Facebook " (основан през 2004 г.), " Туитър " (основан през 2006 г.), " Инстаграм " (основан през 2010 г.), " Тик Ток " (основан през 2016 г.).

Населението на света към момента не беше 7 млн. души, а 3 страни не съществуваха - Южен Судан, Косово и Източен Тимор.



При последното отпадане на " Барса " от Шампионската лига, звучаха първите песни на Лейди Гага и Риана, както и шлагерите на Еминем и 50 сент.

В кината най-вече фенове имаше на " Мисията невъзможна 2 ", " Гладиатор " и " Х-Мен ".

Трябва да отбележим, че двама от главните футболисти на " Барса " сега - Педри и Ансу Фати, не са били родени. Сержиньо Дест пък е бил единствено на 1 месец.

Снимка: Reuters

От тогава " Барселона " смени 16 мениджъри, завоюва 10 трофеи на страната и 7 Купи на краля. В Шампионската лига победи 4 пъти - 2006, 2009, 2011 и 2015 година

Всъщност каталунците не са играли в Лига Европа от сезон 2003/2004. Тогава отборът не се класира за присъединяване в най-силния европейски клубен шампионат и игра в другата конкуренция, където стигна до осминафинал.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР