Футболната суперзвезда Лионел Меси заяви, че ще продължи да играе

...
Футболната суперзвезда Лионел Меси заяви, че ще продължи да играе
Коментари Харесай

Лионел Меси продължава кариерата си в националния тим на Аржентина

Футболната суперзвезда Лионел Меси съобщи, че ще продължи да играе за националния тим на Аржентина „ още няколко мача като международен първенец “, след спечелването на купата от Мондиал 2022 в Катар, съобщи организация ДПА.

Аржентина победи Франция във финала с 4:2 след осъществяване на дузпи. Така страната завоюва трета международна купа по футбол в историята си след тези през 1978-а и 1986 година.

35-годишният Меси осъществя седем гола и три асистенция по време на Световното състезание, ставайки първият футболист, който вкарва гол във всеки един стадий от конкуренцията. Той завоюва премията за най-хубав състезател на Мондиал 2022, а французинът Килиан Мбапе взе оценката за голмайстор на шампионата.
 Аржентина детронира Франция и седна на шампионския престол, Меси извърши най-голямата си фантазия Аржентина детронира Франция и седна на шампионския престол, Меси извърши най-голямата си фантазия
„ Очевидно желаех да приключа кариерата си с това, не мога да искам повече. Благодаря на Господ, той ми даде всичко. Почти приключвайки кариерата си по този метод, впечатляващо е “, разяснява Лионел Меси пред аржентинската телевизия TyC Sports.
82  Аржентина е международен първенец
Меси знае, че кариерата му е към края си, само че направи всичко допустимо да употребява последния си късмет за международна купа. Емоционалната му реакция след финала, целувката за трофея при първата опция, бяха показателни за голямото му предпочитание да стигне до този миг.
 Лео Меси: Ние сме първенци, на майка ви в… Лео Меси: Ние сме първенци, на майка ви в…
„ Какво ще бъде по-късно? Спечелих Копа Америка, Световното първенство… Почти завърших. Наслаждавам се на националния тим, на тази група играчи, желая да продължа да изживявам още няколко мача като международен първенец. Искам да отнеса трофея в Аржентина и да го отпразнуваме с всички. Това е фантазията на всяко дете, а аз бях същински благополучен да реализира всичко и това, което ми липсваше е тук “, продължи Лионел Меси.
82  Аржентина е международен първенец
„ Толкова дълго мечтах за това, толкоз го желаех, че към момента не мога да допускам “, написа малко по-късно аржентинският футболист в обществената мрежа Инстаграм.

„ Благодаря на фамилията ми, на всички, които ме поддържат и имаха вяра в нас. Доказахме още един път, че аржентинците, когато се борят дружно и са обединени, сме способни да реализираме задачите си. Заслугата е на тима, който е над характерностите. Това е силата на всички нас да се борим за една и съща фантазия, която бе и фантазия на всички аржентинци. Направихме го “, добави Меси.

View this post on Instagram
A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР