Футболната федерация на Канада обяви днес, че вратарят на националния

...
Футболната федерация на Канада обяви днес, че вратарят на националния
Коментари Харесай

Резервата на Милан Борян счупи крак и е аут от Катар 2022

Футболната федерация на Канада разгласи през днешния ден, че вратарят на националния тим на страната Максим Крепо ще пропусне международното в Катар, което започва на 20 ноември, защото е счупил десния си крайник. Контузията е получена по време на финалния мач за купата в MLS на Съединени американски щати през уикенда.

Крепо, който е състезател на ФК Лос Анджелис, беше очакван да бъде първа запаса на титулярния пазач Милан Борян. Той се контузи в 116-ата минута на продълженията, когато се сблъска с футболист на Филаделфия. Освен травмата, вратарят беше изпъден и с червен картон.

Ситуацията беше ясна за съдията Исмаил Илфат, защото канадецът излезе пред наказателното поле и събори откъсващия се самичък против него Кори Бърк от Филаделфия. 28-годишният вратар остана да агонизира на терена, само че това не му спести изгонването. Още на идващия ден му е направена фотография след намаляване на отока, където е открита фрактурата. Операцията е направена същия ден.

Канада ще изиграе две контролни срещи в Близкия изток преди началото на Мондиал 2022. На 11 ноември те ще срещнат Бахрейн, а на 17 имат инспекция с тима на Япония. Кленовите листа, за които това е второ присъединяване на международни финали след Мексико`86, започват на 23 този месец против един от най-силните тимове в света сега - Белгия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР