Футболистите на ФК ЦСКА 1948 се включиха в благородната кампания

...
Футболистите на ФК ЦСКА 1948 се включиха в благородната кампания
Коментари Харесай

ФК ЦСКА 1948 се включи в кампанията за капитаните

Футболистите на ФК ЦСКА 1948 се включиха в благородната акция " Подкрепа за българските капитани ".

Тя е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха арестувани дружно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година. Халфовете на " алените " Емил Ценов и Ивайло Чочев изпратиха позитивна сила към Чанев и Веселинов, пожелавайки им скоро да са при фамилиите си.

Инициативата набира мощ, откакто в понеделник поддръжка от капитани за капитани имаше на мачовете от 20-ия кръг на Първа лига Локо Пловдив - Пирин (3:0) и Берое - Етър (0:0).

Играчите с лентите в съставите - надлежно Димитър Илиев и Александър Дюлгеров, както и Франко Минго и Георги Ангелов, излязоха със специфични фланелки. На тях пишеше: " Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил - с вас сме! ".

Кампанията бе подета от близки и другари на двамата и стартирана на 6 декември - Никулден, ден на моряците. Клубовете, които я започнаха, са Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са приключили висшето си обучение. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия и Локомотив София, както и от пловдивските Локомотив и Ботев, както и от Лудогорец и Арда.

Отборите, както и околните и приятелите на двамата мореплаватели имат вяра, че управляващите вършат всичко допустимо въпросът с капитаните да бъде позволен бързо и сполучливо. Дано двамата скоро се приберат живи и здрави при фамилиите си, закриляни от Свети Николай Чудотворец.

Инициативата бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс.

Очаква се още отбори, освен футболни, а и огромни фигури в родния спорт да я поддържат.
 Лудогорец поддържа акцията за отвлечените капитани
Лудогорец поддържа акцията за отвлечените капитани

В Разград се надяват моряците ни да се върнат скоро у дома
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР