Футболен клуб Левски празнува днес 106-ия си рожден ден. Точно

...
Футболен клуб Левски празнува днес 106-ия си рожден ден. Точно
Коментари Харесай

ПФК Левски празнува 106-ия си рожден ден

Футболен клуб " Левски " чества през днешния ден 106-ия си рожден ден. Точно в среднощ групи почитатели на " сините " възпламениха факли и продължителна заря пред бранш А на стадион " Георги Аспарухов ". По традиция годишнината ще бъде почетена и с обичайното събиране на " Могилката " до столичното 22-ро учебно заведение. Именно там на 24 май 1914 година група момчета от Втора мъжка гимнасия организират учредително заседание и основават Левски.

Ръководството на клуба също е подготвило специфична изненада за последователите си. Тя ще бъде поднесена през днешния ден в 19:14 ч. на страницата на Левски във Facebook. По този мотив се разпродават като топъл самун и виртуалните билети за ст. " Георги Аспарухов ". Привържениците на " сините " към този момент изкупиха един път пълниа потенциал на стадиона против близо 250 000 лева.  " Сините " се обърнаха към почитателите си със известие, оповестено в клубния уебсайт:

" Левскари, през днешния ден отмерваме 106 лета от пролетта на 1914 година От оня топъл майски ден, в който група момчета от II мъжка гимназия организират учредително заседание за формиране на формален състезателен клуб. Клубът в нашите сърца. Клубът, приел по предложение на Борис Василев-Боркиша името на Апостола на българската независимост. Клубът, предопределен на великолепие и тежки борби.

Днес най-обичаният клуб в България е към този момент на 106 години, а символиката и смисъла му освен на спортния терен, само че и извън него не престават да увличат хиляди да се влюбят в „ синята “ концепция. Но „ Левски “ нямаше да е това, което е, без богатата история и славните победи. „ Левски “ нямаше да е това, което е, без любовта на почитателите. Тези, поради които преоткрихме за поредна година смисъла на знаците и завещаното от създателите на клуба.

Днес „ Левски “ продължава своята борба. И тази борба е по едно и също време тежка поради моментните дадености и вдъхновяваща поради невероятната поддръжка на най-големия капитал в клуба - неговата велика аудитория.

Феновете на „ Левски “ потвърдиха за следващ път своята историческа значителност, подадоха ръка на клуба си в един от най-тежките мигове в историята му и още веднъж демонстрираха на цяла България какво значи лоялност и отдаденост до финален мирис. Цифритре са красноречиви, споделяме ги всеки ден, и са видни за всички! Целият свят научи за силата на левскарския дух!

За всички нас в клуба тази сила е подтик да продължим напред! Да извървим целия бодлив път! Да вземем всички тежки решения! Да понесем всички тежки последствия от тях! Да преглътнем горчилката...

В името на „ Левски “ и всички вас!

Защото времето за помагане е в този момент! Длъжни сме да дадем всичко от себе си!

Заради всички преди нас и всички след нас! Заедно до безкрая на времето!

Честит рожден ден, левскари! "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР