Фреска на 2000 години, изобразяваща това, което може да е

...
Фреска на 2000 години, изобразяваща това, което може да е
Коментари Харесай

Картина „Пица“ на 2000 години е открита в древните руини на Помпей

Фреска на 2000 години, изобразяваща това, което може да е античен предходник на италианската пица, е открита в руините на град Помпей, заяви италианското министерство на културата.

Археолозите допускат, че плоският самун, изобразен на фреската, до чаша за вино, може да се яде с плодове като нар или фурми или да се облича с подправки и тип сос песто, добави министерството.

Образът е изписан в техниката фреска, при която художник рисува върху мокра варова мазилка.

Новооткритото изображение има някои обилни разлики от ястията с пица, които се употребяват през днешния ден - защото доматите и сиренето моцарела не са били налични, когато фреската е била нарисувана.

Това, което е открито в Помпей, може „ да е отдалечен родственик на актуалната паница “, споделиха в изказване специалисти от Археологическия парк Помпей.

Според археологическия парк се счита, че фреската се отнася до „ гостоприемните дарове “, които са били предлагани на гостите по това време, следвайки гръцка традиция, датираща от елинистическия интервал (3-ти-1-ви век прочие н. е.).

Фреската беше открита измежду полусрутена стена на къща, включваща пекарна в пристройка. Министерството на културата заяви, че постройката е била отчасти разкопана през 19 век и разкопките са обновени през януари.

Директорът на Археологическия парк на Помпей Габриел Зухтригел означи, че картината демонстрира контраста сред „ спестовно и просто хранене, което се отнася до сфера сред буколичното и свещеното... и лукса на сребърните подноси и изискаността на художествени и литературни показа. "

Този контрастност е отразен и в актуалната пица, сподели Зухтригел, отбелязвайки, че пицата е „ родена като ядене за бедните в Южна Италия, което е спечелило света и се сервира даже в заведения за хранене със звезди “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР