Френското външно министерство порица намека на президента на САЩ Доналд

...
Френското външно министерство порица намека на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Тръмп ядоса Франция като свърза атентатите в Париж със законите за притежание на оръжия

Френското външно министерство порица намека на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че по-меки закони за притежанието на огнестрелно оръжие са можели да доведат до друг резултат при атентатите, осъществени през 2015 година в Париж, предадоха " Ройтерс " и " Франс прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

" Франция показва твърдото си отрицание към мненията на президента Тръмп за нападенията, осъществени на 13 ноември 2015 година в Париж и желае да се зачита паметта на жертвите ", се споделя в изказване на външното министерство.

" Всяка страна е свободна да взема решение какви са личните й закони за носене на огнестрелно оръжие. Франция е горда да бъде страна, където придобиването и носенето на огнестрелни оръжия се контролира прецизно ", се прибавя в изказването.

Това е най-острата рецензия на Париж към президента на Съединени американски щати от встъпването в служба на президента Еманюел Макрон, отбелязва " Ройтерс ". Той се пробва да построи мощни връзки със Съединени американски щати, като в това време заема разнообразни позиции от Тръмп по въпроси като климатичните промени и нуклеарното съглашение с Иран.

" Свободното носене на оръжие в обществото не е бариера против терористичните набези, в противен случай, тя може да улесни планирането на сходно нахлуване ", добави представителят на френското външно министерство, представена от Агенция Франс Прес.

В края на предходната седмица Доналд Тръмп съобщи пред членове на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA), че атентатите в Париж през 2015 година, при които бяха убити 130 души, са били осъществени от дребна група въоръжени терористи, в града с най-строгите закони за огнестрелното оръжие в света. Според него те са можели да бъдат осуетени. Ако чиновници или клиенти на атакуваните заведения за хранене или театъра са имали оръжие, терористите щели да избягат, съобщи Тръмп.

Още рецензии

Междувременно английски лекари и политици реагираха яростно на думи на президента на Съединени американски щати, който съпоставя лондонска болница с военна зона поради закононарушения, осъществени с нож, съобщи " Асошиейтед прес ".

Хирургът от Кралската болница в Лондон Мартин Грифитс написа в събота в " Туитър ", че ще бъде " благополучен да предложения господин Тръмп " да посети болничното заведение дружно с лондонския кмет и началника на полицията, с цел да научи по какъв начин са били понижени закононарушенията с принуждение в града. Карим Брохи, различен хирург от тази болница, написа в същата обществена медиа, че " е неуместно да предлагаш огнестрелни оръжия като част от решението ".

На съвещанието на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Далас Тръмп сподели, че Англия има строги правила за оръжия, само че в една лондонска болница " на всички места по подовете има кръв " от пострадвания с нож.

Лейбъристкият народен представител Сара Джоунс окачестви речта на Тръмп като позорна. За юли е планувано посещаване на американския президент в Обединеното кралство, напомни АП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР