Френското производство се свива за първи път от година и

...
Френското производство се свива за първи път от година и
Коментари Харесай

Облаците на рецесията неочаквано надвиснаха и над Франция

Френското произвеждане се свива за първи път от година и половина насам, отразявайки наклонността, която е следена и в Германия - най-големите стопански системи в Европа се поддават на рекордната инфлация и възходящата неустановеност към войната в Украйна, написа Bloomberg.

Показателят за активността на френския частен бранш от S&P Global падна през август до най-ниското си равнище от обвързваните с пандемията разстройства при започване на 2021 година Спадът е непредвиден от икономистите.

Новите поръчки са намалели както в услугите, по този начин и в производството, като настроенията на френския бизнес са най-песимистичните от ноември 2020 година Като цяло въпреки всичко интензивността в услугите се резервира малко над равнището, показващо разширение, до момента в който производството се свива.

Високата инфлация и импулсът за понижаване на търсенето след COVID-19, подтикнаха бизнеса и потребителите да намалят дискреционните разноски. Европейските стопански системи наподобяват подготвени за предизвикването, пред което ще са изправени към края на годината “, сподели Джо Хейс, икономист в S&P Global.

Според редица анализатори рецесията в еврозоната става все по-вероятна, защото енергийните разноски се покачиха доста след нашествието на Русия в Украйна. Континентът, който към този момент претърпява най-високата инфлация от въвеждането на общата валута насам, се приготвя и за по-нататъшни покачвания на лихвените проценти, откакто ЕЦБ увеличи разноските по заемите предишния месец за първи път от 2011 година насам.

В Германия, която е подвластна на 90% от газовите доставки на Кремъл и е изправена пред вероятността за дефицит тази зима, производството стартира да се свива още през юли и още веднъж през август, се споделя изказване на S&P Global.

Най-голямата стопанска система в Европа претърпява по-дълбок спад в бизнес интензивността на частния бранш ”, сподели Фил Смит, асоцииран шеф по стопанска система в S&P Global Market Intelligence, описвайки вероятността на страната като „ изпълнена с огромна неустановеност “.

„ Продължаващата уязвимост в производството се усложнява поради забавянето в бранша на услугите, като интервюираните компании оповестяват за възходящ напън върху търсенето от високата инфлация и възходящи лихвени проценти “, добави Смит.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР