Френският вътрешен министър Жералд Дарманен съобщи, че започва разследване на

...
Френският вътрешен министър Жералд Дарманен съобщи, че започва разследване на
Коментари Харесай

Шокиращи кадри при разчистването на мигрантски лагер в Париж

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен заяви, че стартира следствие на конфликти, избухнали късно нощес, откакто полицията разчисти нов мигрантски лагер на парижкия Площад на републиката и добави, че някои фрагменти със сбиванията са " шокиращи ".

Потребители разгласиха в обществените медии фотоси и видеоклипове. На тях се вижда по какъв начин служители на реда удрят стачкуващи до момента в който настъпват, с цел да разчистят площада от палатките на мигранти, които съгласно полицията са били сложени без полицейско позволение.

Някои от фрагментите с разтурването на противозаконния мигрантски лагер на Площада на републиката са шокиращи, написа рано тази заран Дарманен в Туитър и добави, че търси цялостна поддръжка за следствие на случая.

Няколкостотин мигранти и техни поддръжници разположиха нощес в Париж палатки, с цел да стачкуват против неналичието тук-там за настаняване и да изискат незабавно решение на казуса. Импровизираният мигрантски лагер обаче беше разрушен от силите на реда, които използваха и сълзотворен газ, съобщи Франс прес.



Мигрантите бяха конфигурирали лагера си на Площада на Републиката. След като той беше разрушен, сред 200 и 300 души, множеството от които деятели отколко мигранти, се стекоха в центъра на столицата, заобиколени от силите на реда. Силите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да разделят множеството на по-малки групи. Журналист, отразявал протичащото се, беше повален на земята и ударен с полицейска палка, до момента в който снимаше сцената.



Миналата седмица силите на реда разтуриха мигрантски лагер в покрайнините на Париж. Там стотици мигранти, главно афганистански, живееха в мизерни условия. Оттогава тези хора обикалят столицата и желаят незабавно обезпечаване на заслон в разгара на общонационалната карантина, въведена поради коронавирусната пандемия.

Франция се причисли към други европейски страни, като Италия и Англия, които възприеха по-твърд метод към мигрантите, след експлоадирането на спора в Сирия през 2011 година, довел до мигрантска рецесия в Европа.

Допитвания демонстрират, че гласоподавателите са разтревожени от казуса с миграцията, което пък докара до поддръжка за крайнодясната лидерка Марин льо Пен. Тя евентуално ще е главен конкурент на президента Еманюел Макрон на идващите президентски избори през 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР