Френският президент Еманюел Макрон заяви на китайския си колега Си

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви на китайския си колега Си
Коментари Харесай

Макрон поиска от Си Дзинпин да вразуми Русия

Френският президент Еманюел Макрон съобщи на китайския си сътрудник Си Дзинпин, че разчита на него да " вразуми Русия " във връзка с войната ѝ в Украйна, оповестява " Франс прес "

" Знам, че мога да разгадавам на Вас да вразумите Русия и всички да седнат на масата за договаряния ", обърна се френският държавен глава към Си по време на двустранна среща в Пекин.

От своя страна Си даде висока оценка на връзките на Китай с Франция и уточни, че двете страни имат както способността, по този начин и отговорността да преодолеят разликите си. Той добави, че светът е подложен на " дълбоки промени " , които изискват " ограничавания " от всички страни.

Вчера Макрон акцентира, че в мирния развой в Украйна.
 От Пекин Макрон изиска Китай да играе основна роля за мира в Украйна
От Пекин Макрон изиска Китай да играе основна роля за мира в Украйна

Започва тридневната аудиенция на френския водач в Китай

" Убеден съм, че Китай играе значима роля за построяването на мира. Именно това пристигнах да обсъдя, с цел да продължим напред. С президента Си Дзинпин ще беседваме и за нашия бизнес, климата и биоразнообразието, както и продоволствената сигурност ", написа той през вчерашния ден и в Туитър преди диалозите с китайския водач.

- първата аудиенция на френския президент в азиатската страна от есента на 2019 година Държавният глава възнамерява да разиска спора в Украйна и двустранните връзки сред Франция и Китай, изключително в региона на стопанската система.

Утре френският водач ще пътува до Гуанджоу в Южен Китай , с цел да се срещне с локални студенти, като ще бъде придружаван от необятна делегация от висши политици, бизнес водачи и даже известни персони, като композитора Жан-Мишел Жар. Официалната стратегия на визитата на Макрон ще завърши на 7 април.
 Макрон и Байдън ще натиснат Китай да приключи войната в Украйна
Макрон и Байдън ще натиснат Китай да приключи войната в Украйна

Френският и американският президент разговаряха по телефона преди визитата на Макрон в Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР