Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е твърде рано да

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е твърде рано да
Коментари Харесай

Макрон попари надеждите за летните почивки

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е прекомерно рано да се каже дали почивките ще са вероятни това лято, даже когато страната приготвя последователно унищожаване на двумесечното блокиране поради ковид .
На 11 май държавното управление ще стартира да облекчава закриването на учебните заведения и бизнеса и строгите заповеди за оставане вкъщи, наложени от средата на март поради вируса, умъртвил повече от 25 000 души във Франция, съобщи БГНЕС.
Засега обаче хората няма да могат да пътуват на повече от 100 километра от домовете си, а питейните заведения, кафенетата и заведенията за хранене и кината ще останат затворени.
Макрон сподели в телевизионно изявление, че до началото на юни би трябвало да се знае дали Франция е предотвратила нов напор на случаи на COVID-19, които могат да затрупат лечебните заведения.
" Ще ограничим огромните интернационалните пътувания, даже през летните ваканции. Ще останем измежду европейците и може би ще би трябвало да ограничим това още повече. "
Десетки летни концерти, спортни събития и други действия към този момент са анулирани и най-малко до 24 юли Франция ще изисква хората, идващи от отвън Европа, да останат в изолираност в продължение на две седмици - което дейно приключва доста задгранични пътувания, както и голямата и значима за страната туристическа промишленост.
" Вирусът към момента е тук. Не сме го победили ", предизвести Макрон.
Правителството на Макрон се сблъсква с възходяща рецензия към проектите си след изолирането, по-специално за стъпката да стартира наново отваряне на учебните заведения през идната седмица, даже когато тежко засегнатите европейски съседи Италия и Испания отсрочват за септември връщането в класните стаи.
Близо 330 кметове в региона на Париж приканиха държавното управление да отвори учебните заведения, заявявайки, че строгите здравни ограничения, включващи ограничаване от до 15 възпитаници в клас, се оказват сложни за осъществяване.
Но родителите, обезпокоени от евентуалното излагане на децата си на зараза, няма да бъдат принуждавани да ги връщат в учебно заведение.
" Разбирам техните въпроси, техните терзания ", сподели Макрон, макар че добави: " За едно дете да бъде насила да остане у дома два месеца е много травматично прекарване. "
Той сподели, че задачата му е „ за всички възпитаници, които би трябвало да се върнат, тъй като изостават, тъй като техните фамилии не са в положение да им оказват помощ да учат, тъй като родителите им би трябвало да работят... те са в положение да отидат на учебно заведение “.
Министрите от държавното управление ще се срещнат в четвъртък, с цел да завършват ограниченията след изолирането и да дефинират кои райони към момента са изправени пред сериозни опасности от заразяване, които биха могли да лимитират всяко облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване.
Макрон също прикани хората да продължат със общественото разграничаване и други отбрани, с цел да лимитират епидемията.
" Не желаеме да стартираме да се плъзгаме обратно след три седмици " и да бъдем принудени да възвръщаме изолирането, сподели той.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР