Френският президент Еманюел Макрон спомена за неблагодарната роля на водене

...
Френският президент Еманюел Макрон спомена за неблагодарната роля на водене
Коментари Харесай

Макрон получил изричен отказ от Путин за хуманитарна операция в Мариупол

Френският президент Еманюел Макрон загатна за неблагодарната роля на водене на разговор с съветския президент и за цинизма, с който той се сблъсквал при всяка полемика с съветския си сътрудник . Макрон описа също по този начин, че е получил експлицитен отвод на предложение за филантропична интервенция в Мариупол, съобщи Франс прес.

" Тази роля на водене на разговор с съветския президент е неблагодарна, аз прекарах часове в полемики. Цинизмът присъстваше във всяка полемика, това не беше приятна задача, само че това беше мое обвързване ", съобщи Макрон в отговор на въпроси на читателите на френското издание " Паризиен ".

Той добави, че не чака пробив в руско-украинския спор преди средата на май, като в същото време акцентира, че диалогът  е бил потребен, с цел да се приготви мирът на следващия ден. Макрон добави, че Франция е подготвена да стане поръчител при построяването на мира в Украйна след прекратяването на огъня там, съобщи ТАСС.

Макрон съобщи също по този начин, че съветските управляващи избират хората, които излизат от Мариупол, с цел да ги отведат в Русия.

" Това затова не е филантропична интервенция. Франция предложи кулоар дружно с интернационалния Червен кръст. Русия отхвърли. Това я изолира в дипломатически проект ", сподели той. Според него, когато Франция предлага филантропична интервенция в Мариупол и има експлицитен отвод от съветския президент, то най-малко нещата са ясни.

Макрон упрекна също по този начин полския министър председател Матеуш Моравецки, разкритикувал го, че води разговор с Путин,  че е антисемитист от крайната десница, забранил ЛГБТ общността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР