Френският президент Еманюел Макрон Списание Икономист определи Франция за страна

...
Френският президент Еманюел Макрон Списание Икономист определи Франция за страна
Коментари Харесай

Франция е страна на годината в класацията на Икономист


Френският президент Еманюел Макрон

Списание " Икономист " дефинира Франция за страна на 2017 година поради избирането за президент на Еманюел Макрон, който е " измел остарелия режим ", съобщи Франс прес.

" Франция опроверга упованията ", отбелязва авторитетното английско издание в публицистичен коментар. В него се напомня по какъв начин някогашният банкер завоюва изборите, а неговата партия е обрисувана като новобранец в политиката, победил остарялата армия на парламентарните избори.

Припомня се още, че придвижването на Макрон е смазало крайната националистка Марин Льо Пен, която, съгласно " Икономист ", е щяла да унищожи Европейски Съюз, в случай че е била определена за президент.

Списанието счита, че новият държавен глава на Франция, с изключение на препоръчаните промени, измежду които и тази за по-гъвкав пазар на труда, е трансформирал националния политически спор и е дал вяра на тези, които мислят, че разделянето ляво-дясно е по-маловажно от това сред отвореност и изолираност.

Френският президент промени имиджа на своята страна, която изглеждаше неподатлива на промени, заклещена сред склерозата и ксенофобията, разяснява " Икономист ".

Сред страните, " отличили " се тази година, са и Бангладеш, тъй като одобри бежанци рохинги, Аржентина поради избирането на Маурисио Макри за президент, и Южна Корея поради политическите промени, осъществени на фона на заканите от Северна Корея.

Отличието " страна на годината " се присъжда от списание " Икономист " от 2013 година на страна, която през миналите 12 месеца е претърпяла забележителна смяна или е направила света по-добър.

Британското издание призна, че е позволило неточност през 2015 година, когато страна на годината стана Мианма поради прехода от тирания към сходство на народна власт. " Не предвидихме какъв брой ще се утежни отношението към рохингите ", отбелязва " Икономист ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР