Френският президент Еманюел Макрон се е свързал с Бойко Борисов

...
Френският президент Еманюел Макрон се е свързал с Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов с ивънредно съобщение след скандала с Макрон

 Френският президент Еманюел Макрон се е свързал с Бойко Борисов във връзка на скандалното му изявление, че " избира мигранти от Африка пред български банди ". Това заяви министър председателят на България на страницата си във Facebook.

Ето какво написа той:

" Френският президент Emmanuel Macron се свърза с мен, с цел да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в изявление, не дават отговор на истината. Той ме увери, че в никакъв случай не е подлагал на критика българските жители, служащи или институции. Президентът Макрон препотвърди поддръжката си към България. Като министър председател на България няма да разреша никой да наскърбява нашия народ и се надявам да не се стига до такива обстановки отсега нататък. "

Изявлението на френския президент през вчерашния ден провокира гневна реакция у нас.

" Това изявление е обидно за българската общественост там, те са възмутени ", съобщи външният ни министър Екатерина Захариева и добави, че общността ни е добре интегрирана и никога не смята, че основава особени проблеми.

По-рано през днешния ден от външно министерство оповестиха, че Захариева е наредила на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нота във френското външно министерство, напомня Блиц. Френският дипломат у нас госпожа Флоранс Робин е извикана в понеделник в Министерство на външните работи за пояснения, оповестиха от Министерство на външните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР