Френският президент Еманюел Макрон подкрепя диалога между Косово и Сърбия

...
Френският президент Еманюел Макрон подкрепя диалога между Косово и Сърбия
Коментари Харесай

Макрон подкрепя диалога между Косово и Сърбия

Френският президент Еманюел Макрон поддържа разговора сред Косово и Сърбия и опцията за корекция на двустранната граница.

Това съобщи президентът на Косово Хашим Тачи след диалог с Макрон в Армения, където се организира среща на франкофонските народи.

Пред публичната телевизия на Албания Тачи посочи, че под " корекция на границата " схваща присъединение към Косово на намиращите се в Югоизточна Сърбия общини Прешево, Медведжа и Буяновац, в които има доста албанско население.

Пред телевизия France 24 косовският президент добави, че се надява да реализира съглашение със Сърбия до пролетта на идната година.

От Париж към този момент нито удостоверяват, нито " поправят " изказванието на Тачи, че има френска поддръжка за прекрояване на границите. Отговор пристигна от Белград, където министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич " помоли " Хашим Тачи да спре приказките за Прешево, Буяновац и Медведжа, " тъй като те нямат нищо общо с действителния живот ", и да не протяга ръка " повече " към територията на Централна Сърбия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР