Френският президент Еманюел Макрон обяви днес в Абиджан, че 33

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви днес в Абиджан, че 33
Коментари Харесай

Франция е неутрализирала 33 терористи

Френският президент Еманюел Макрон разгласи през днешния ден в Абиджан, че 33 терористи са били обезвредени тази заран в региона на Мопти, в централната част на Мали, при интервенция на френските сили " Бархан ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на тази интервенция френски бойци са освободили двама малийски жандармеристи, които са били държани като заложници от джихадистите, и са взели един заложник, посочи френският държавен глава. Той приказва пред френската общественост през втория ден на визитата си в Кот д`Ивоар.

Френската войска употребява изразите " неутлализиран " или " изваден от багра " без да прецизира дали става дума за починали или за пленници, само че съгласно източник, непосредствен до президентството, терористите са били убити. „ Това е забележителен триумф, това е ангажимент на нашите сили и това е поддръжката, която оказваме на Мали, на района и на нашата лична сигурност ”, добави Макрон.

„ Имали сме загуби, само че тази заран имаме победи с помощта на ангажираността на нашите бойци и на интервенцията на " Бархан " ”, акцентира френският президент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР