Френският президент Еманюел Макрон и италианският премиер Марио Драги са

...
Френският президент Еманюел Макрон и италианският премиер Марио Драги са
Коментари Харесай

Франция и Италия се готвят да подновят ваксинацията с AstraZeneca

Френският президент Еманюел Макрон и италианският министър председател Марио Драги са обнадеждени след изказването на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) имунизацията на AstraZeneca и Оксфордския университет. Лекарствената организация разгласи, че е " твърдо уверена " в качествата на имунизацията против COVID-19.

Италианският министър председател съобщи след телефонен диалог с френския президент довечера, че е обнадежден от предварителните изводи на европейския лекарствен регулатор. В известието се акцентира, че при позитивно дефинитивно мнение на ЕМА Италия и Франция са подготвени да възобновят бързо използването на имунизацията.

ЕМА към този момент няма индикации, че " доста редките " случаи на тромби (кръвни съсиреци), са породени от имунизацията, само че специалистите правят оценка тази опция. Тежкото затруднение се демонстрира при напълно нищожен % - 0,000004 на 100 от броя на имунизираните.

До 10 март в Европейски Съюз е имало регистрирани 30 случаи на тромбоза при 5 млн. имунизирани. В същото време обаче хиляди хора в целия Европейски Съюз всяка година развиват тромбози по разнообразни аргументи.

В рамките на клиничните тествания на имунизацията AstraZeneca няма никакви данни за повишаване на броя на кръвните съсиреци в резултат на приема ѝ. Препоръките на ЕМА ще бъдат оповестени в четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР