Френският президент Еманюел Макрон и италианският премиер Джорджиа Мелони обещаха

...
Френският президент Еманюел Макрон и италианският премиер Джорджиа Мелони обещаха
Коментари Харесай

Италия и Франция ще подкрепят Украйна колкото е необходимо

Френският президент Еманюел Макрон и италианският министър председател Джорджиа Мелони дадоха обещание да работят по-тясно дружно , до момента в който се срещнаха във вторник в Париж за диалози, ориентирани към възстановяване на връзките, написа " Франс 24 ".

Съседите неведнъж са се сблъсквали по отношение на имиграцията след избирането на Мелони през 2022 година отпред на най-дясната коалиция в Италия след Втората международна война.

При първото си посещаване, с цел да види Макрон в Париж, Мелони сподели пред кореспонденти, че " Италия и Франция са две съюзнически народи, две значими народи, централни, основни герои в Европа , които би трябвало да беседват между тях в този миг, когато нашите общи ползи са доста съвпадащи ".

Италианският министър председател акцентира, че и Париж, и Рим би трябвало да поддържат Киев, " колкото е належащо ".  " От значително значение е Рим и Париж да продължат да работят дружно както на двустранно, по този начин и на многонационално равнище ".

Макрон прикани двамата съдружници да продължат " съдействието " си по въпроса за миграцията, което е главен вътрешнополитически проблем за неговото и държавното управление на Мелони. " Италия и Франция могат да продължат да вървят напред потребно през идващите седмици, месеци и години ", добави той.

През ноември 2022 година Мелони отхвърли да разреши на филантропичен транспортен съд, пренасящ 230 мигранти, да дебаркира в Италия , което го накара да се насочи към Франция, където държавното управление осъди " неприемливото " решение на Рим.

Мелони също беше раздразнена, когато Макрон предложения немския канцлер Олаф Шолц, само че не и нея , да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски в навечерието на европейската среща на върха през февруари.

Откровеният френски вътрешен министър Жералд Дарманин провокира нова словесна война през май, когато сподели, че Мелони е " неспособна да позволи миграционните проблеми, на гърба на които е определена ".

В резултат на това италианският външен министър Антонио  .

Мелони и Макрон също трябваше да обсъдят помощта за Украйна и да се приготвят за идните срещи на върха на Европейски Съюз и НАТО този месец и през юли, съгласно чиновник на френския президент.

Макрон сподели, че двете страни се нуждаят от " прям, упорит и придирчив разговор " отвън " несъгласията и различията ".

" Трябва да продължим, по-специално тъй че контраофанзивата, почнала преди няколко дни, да бъде допустимо най-ефективна ", сподели Макрон след среща с Мелони в Париж.
 Макрон: Контраофанзивата в Украйна може да продължи седмици, даже месеци
Макрон: Контраофанзивата в Украйна може да продължи седмици, даже месеци

Среща на водачите на Франция, Германия и Полша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР