Френският отбор спечели състезанието в смесена щафета по биатлон (4

...
Френският отбор спечели състезанието в смесена щафета по биатлон (4
Коментари Харесай

Франция спечели смесената щафета в биатлона, българите завършиха 16-и

Френският тим завоюва надпреварата в смесена щафета по биатлон (4 по 7.5 км), което се организира в словенския зимен център Поклюка. Французите в състав Клод Фабиен, Кентен Фийон Майе, Анаис Шевалие-Буше и Юлия Симон приключиха на върха с време 1 час, 19.48:9 минути (1 наказателна обиколка и 7 спомагателни патрона).

Второто място беше за тима на Италия, който завърши на 24.6 секунди, а трети са шведите – на 47.2. Българският тим в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Милена Тодорова и Лора Христова завърши на 16-о място в класирането с 5:39.9 минута закъснение и 9 неточности при стрелбата.

След съвършен първи манш на словенската писта Фабиен Клод съобщи първа позиция на Кентен Фийон Майе. Но биатлонистът от район Юра имаше сложна пукотевица от лег с четири неточности. За благополучие на " петлите ", той се възвърне добре при стрелбата от изправено състояние с една неточност и съумя да приключи престоя си в челната тройка. Много значимо присъединяване имаше на трети пост Анаис Шевалие-Буше, която беше много уверена на ските, само че също и с пушка с 9/10 при стрелбите. Нейното съвсем съвършено показване й разреши да поведе в надпреварата, преди да пристигна ред на Юлия Симов - сега отпред в генералното класиране при дамите.

Българският тим се движеше добре при мъжете Тодев и Илиев, които направиха общо три пропуща при стрелбата, само че след тях девойките не съумяха да удържат същото движение. Общо тимът ни употребява девет спомагателни патрона и трябваше да направи една наказателна обиколка. 24 тима бяха декларирани за старт, като Латвия и Казахстан бяха единствени, които бяха затворени с една обиколка.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР