Френският гранд не успя да победи Ница на Парк де

...
Френският гранд не успя да победи Ница на Парк де
Коментари Харесай

Меси представи "Златната топка", но ПСЖ се издъни в Лига 1

Френският гранд не съумя да победи Ница на " Парк де Пренс ", като двата отбора по този начин и не си означиха гол за повече от 90 минути игра. Все отново столичани остават с удобна преднина от 12 точки на върха пред втория Олимпик Марсилия, който е и с мач по-малко. Ница обаче загуби 3-ата си позиция от Рен, който към този момент има с 1 пункт повече (28 против 27).
Преди началото на дуела пък една от огромните звезди в отбора Лионел Меси показа своята седма " Златна топка ", която му бе връчена единствено преди няколко дни. Той обра овациите на " Парк де Пренс ", а паралелно до него бе и Джанлуиджи Донарума, който завоюва премията за най-хубав вратар ( вижте ВИДЕО по-долу в материала ).
Меси изигра по никакъв начин не неприятен дуел, само че другата огромна звезда в нападението на отбора (в отсъствието на Неймар) Килиан Мбапе нямаше ден и пропусна няколко отлични благоприятни условия за отбелязване на гол.
Гостите също имаха няколко шанса, само че генерално бяха тотално надиграни. Притежанието на топката бе 70% в интерес на домакините (и надлежно 30% за Ница), до момента в който опитите за гол... 22 против 4! Все отново при точните удари превъзходството за ПСЖ не бе толкоз съществено - 5 против 2.
Ница пък записа едвам втори случай в последните 8 конфликта против ПСЖ, в който не губи (2 равенства). Последният триумф за тима над парижани бе на 30 април 2018 година, когато завоюва с 3:1.
За ПСЖ следва аудиенция на Ланс в събота (04.12), след което парижани се насочват към Шампионска лига, където ще одобряват на " Парк де Пренс " Брюж (07.12). Мачът е без значение за крайното им класиране в групата, защото е несъмнено, че ще завършат 2-ри след Манчестър Сити. Ница пък приема вкъщи Страсбург в Лига 1 (05.12), а седмица по-късно гостува на Рен (12.12).
СЪСТАВИ
ПСЖ: Донарума, Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Хакими, Данило, Гей, Ебимбе, Ди Мария, Меси, Мбапе
Ница: Бенитес, Анди, Бард, Дудауи, Данте, Долберг, Клуиверт, Лемина, Лотомба, Тодибо, Шнайдерлин
Първата по-сериозна опция за гол в срещата бе на сметката на гостите. В 10-ата минута Каспер Долберг стреля добре от границата на наказателното поле, само че там Донарума се намеси брилянтно и избави.
Четвърт час след началото на срещата притежанието на топката бе със смазваща разлика в интерес на домакините - 81% против едвам 19%. Все отново в идващите 10-ина минути гостите ненапълно поправиха вредите (31% за тях). Колкото до точните удари - те бяха 1:1 към 26-ата минута, само че този на Ница бе надалеч по-опасен. Опитите за гол пък бяха 5 на 2 в интерес на ПСЖ, само че звездният гранд по този начин и нямаше по-сериозно състояние за гол досега.
Такова пристигна единствено минута по-късно (27`). Килиан Мбапе се отличи с впечатляващо допиране. Младият французин овладя надълбоко подаване в наказателното поле и опита изстрел ниско по земята, само че вратарят се намеси великолепно.
Малко повече от 5 минути по-късно Анди Делор се извиси във въздуха и съумя да засече центриране на собствен съотборник по превъзходен метод, само че там още веднъж Джанлуиджи Донарума показва качествата си, отразявайки изстрела.
В последните секунди от частта Ашраф Хакими се пребори за топка и по-късно бе доста покрай гола, само че ударът му мина с малко около страничния дирек.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Второто полувреме стартира с две чудесни благоприятни условия за парижани, които бяха отказани от вратаря Уолтър Бенитес. Първо Ди Мария си освободи място в наказателното поле и внезапно стреля в долния ляв ъгъл, само че стражът се намеси ужасно, а единствено секунди по-късно Нуно Мендеш стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл, само че Бенитес разгада желанията му и направи още по-впечатляващо избавяне.
Минута по-късно футболистите на ПСЖ имаха и съществени искания за дузпа, защото техен състезател бе съборен в наказателното поле. Реферът обаче не видя сходно нещо, а и не му бе сигнализирано от ВАР да преразгледа обстановката.
Четвърт час след началото на полувремето Долберг засече с глава центриране от фланга. Датчанинът бе във вратарското поле, само че все пак не съумя да насочи топката и тя мина около левия непряк дирек.
В 65-ата минута Лионел Меси откри отлично Килиан Мбапе в наказателното поле, само че неговият мощен изстрел мина около десния дирек на вратата на Ница.
До края на срещата нито един от двата отбора не стори нещо по-опасно, с което даже да се приближи до попадението.



Както към този момент споменахме, седемкратният притежател на " Златната топка " Лионел Меси е под въпрос за срещата. Той не тренира на тренировката преди конфликта заради признаци на стомашно-чревна зараза. Аржентинецът таман стартира да набира мощ в Лига 1 - в последния мач се регистрира с хеттрик от асистенции, а в предпоследния означи първото си турнирно попадение за парижани.
Друга от новопривлечените през лятото звезди - Серхио Рамос, най-накрая направи дебюта си за ПСЖ - месеци, откакто бе притеглен. Испанецът обаче бе оставен отвън групата за дуела против Ница, а повода за това е, че натоварването в края на предишния мач му е пристигнало допълнително заради сериозната липса на игрова процедура, като е решено да не се рискува и той да получи отмора през днешния ден.
ПСЖ е безапелационен водач с 40 точки от 15 мача - 12 повече от втория Рен. Веднага след тях обаче е и днешният противник на парижани - Ница. Тимът е 3-ти с 26 пункта, само че не се намира в добра форма, като има единствено 2 победи в последните си 5 мача в Лига 1.
Ница мъчно взима нещо от ПСЖ. В последните им седем конфликта столичани непроменяемо побеждават като се изключи единствено един случай, в който двата отбора приключват наедно 1:1. Последният триумф за Ница над парижани пък е от 30 април 2018 година, когато печелят с 3:1.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР