Френските власти обявиха планове да инвестират съвместно с бизнеса общо

...
Френските власти обявиха планове да инвестират съвместно с бизнеса общо
Коментари Харесай

Франция инвестира 2,2 млрд. евро в развитието на изкуствен интелект

Френските управляващи оповестиха проекти да влагат взаимно с бизнеса общо 2,2 милиарда евро в развиването на Това заяви в понеделник телевизионният канал BFM, представен от БГНЕС. За задачата 1,5 милиарда евро ще бъдат отпуснати от държавния бюджет, а останалите ще бъдат обезпечени от частния бранш. 

Около 700 милиона евро ще бъдат вложени за специалности във висшето обучение в региона на изкуствения разсъдък. Планирано е основаването на към 2 хиляди места за експерти в бакалавърската степен и 1,5 хиляди места в магистратурата.
 Добре пристигнали на планетата на чатботовете Добре пристигнали на планетата на чатботовете
Когато класическите писатели фантасти пишеха за “бунта на машините ”, те си представяха човекоподобни машини като Т-800 (&ld...

Фредерик Видал, министър на висшето обучение, научните проучвания и нововъведенията, акцентира, че е належащо „ възобновяване на обществото към науката “. „ Живеем ли в общество, което свързва новите познания с напредъка, или живеем в общество, което свързва новите познания с евентуална заплаха? “, попита Видал.

През март 2018 година френският президент Еманюел Макрон разгласи проекти за разпределяне на 1,5 милиарда евро за развиване на изкуствен интелект. Тогава президентът акцентира, че страната би трябвало " да стане международен водач в региона на изкуствения разсъдък ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР