Френските граници ще останат затворени за британски граждани засега, но

...
Френските граници ще останат затворени за британски граждани засега, но
Коментари Харесай

Франция отваря границата си за граждани на ЕС от Острова, но с отрицателен PCR тест

Френските граници ще останат затворени за английски жители към този момент, само че на французите ще бъде разрешено да се завръщат от Англия от на следващия ден, откакто показват отрицателен тест за Covid-19, настояват френски медии, съобщи БНР.

Гражданите на страни от Европейския съюз, които желаят да се приберат от Англия, ще бъдат допускани на френска територия от сряда, само че при показване на отрицателен тест за Covid-19 от последните 72 часа, заяви Ройтерс, като се базира на службата на френският министър председател Жан Кастекс.

Франция затвори границата си в неделя поради разпространяването на мутиралия ковид в югоизточна Англия.

Десетки българи - водачи на тежкотоварни коли и фамилии с деца - бяха измежду чакащите в британското пристанище Доувър през днешния ден. От консулската ни работа в Лондон са им дали храна и вода, само че локалните управляващи не са обезпечили нужните битови условия, оповестиха от външно министерство.

" Самолетите, корабите и влакът Eurostar ще стартират да работят още веднъж от сряда сутринта ", съобщи в Туитър френският министър на превоза Жан-Батист Джебари.

В изказването на кабинета на министър-председателя се споделя, че английски жители или жители от трети страни, които обитават във Франция или Европейския съюз, също могат да влязат в страната или да преминат през нея от Англия, стига да имат негативен тест за Covid-19, изработен през последните 72 часа.

Граждани на Обединеното кралство или хора от трети страни с законни професионални или други аргументи за пътешестване от Англия също ще бъдат позволени във Франция, при изискване че и техният PCR тест е негативен.

Френското държавно управление изброява няколко категории хора, за които това би било използвано, в това число тези за директно прекосяване за по-малко от 24 часа в интернационалните зони, за дипломати и техните фамилии, здравни служащи, самолетни компании и автобусни или влакови оператори.

Новите правила ще бъдат в действие до 6-и януари 2021 година, в случай че не бъдат преразгледани след двустранни договаряния сред Обединеното кралство и Франция или Европейски Съюз.

В изказването не се загатва за водачи на камиони, хиляди от които остават блокирани във Англия след затварянето на границата.

Междувременно английският министър на превоза Грант Шапс съобщи, че е реализирано съглашение с Франция за границите, като скоро ще последват детайлности. " Добър прогрес през днешния ден и съглашение с френското държавно управление за границите ", написа Шапс в Туитър.

" По-късно довечера ще предоставим информация за превозвачите, само че превозвачите към момента НЕ би трябвало да пътуват до Кент довечера ", акцентира той.

Франция спря трафика през Ламанша в неделя след информацията, че в югоизточна Англия върлува мощно заразна форма на ковид.Ирландия удължи възбраната за достъп на пасажери на авиолиниите от прилежаща Англия до 31 декември, макар рекомендацията на Европейската комисия да се отворят отчасти границите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР