Френската компания Тотал ще започне в началото на следващата година

...
Френската компания Тотал ще започне в началото на следващата година
Коментари Харесай

Тотал ще започне сондажи в Кипър в началото на следващата година

Френската компания " Тотал " ще стартира при започване на идната година сондажи в Блок 6 на кипърската икономическа зона. Това стана ясно след среща на кипърския президент Никос Анастасиадис с представители на енергийния колос в Париж, оповестяват гръцките електронни издания.


Държавният глава на Република Кипър бе на работно посещаване във френската столица, в границите на което се срещна с френския си сътрудник Еманюел Макрон и с шефовете на " Тотал ".

Кипърският държавен представител Никос Христодулидис сподели, че срещата с представителите на " Тотал " е била доста градивна и че на нея е са били разсиквани бъдещите проекти на френската компания, изследване на находища взаимно с италианската ЕНИ в Кипър.

Еманюел Макрон е декларирал, че Франция поддържа напълно наличието на френската енергийно компания в Кипър. В диалозите двамата президенти са изразили волята си за разширение на съдействието сред Франция и Кипър във всички области, включително и в енергетиката.

Макрон и Анастасиадис са обсъждали още кипърския проблем, като френският президент е декларирал поддръжка за напъните по неговото разрешаване. Той споделил, че на диалозите за обединяване на острова е бил реализиран " забележителен прогрес, като това се е дължало на кипърския президент ".

" Когато Република Кипър реши да бъдат възобновени договарянията за острова, Франция ще ги поддържа. Франция е на страната на Кипър и в случай че бъде поискано от нея да взе участие в преговорния развой за острова, тя ще се включи в качеството си на непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", споделил Макрон.

По време на диалозите акцент в двустранните връзки е бил подложен освен върху енергетиката, само че и защитата, евро-турските връзки и районни тематики.

Френският президент наблегнал на постоянните отбранителни връзки с Кипър, като добавил, че способените ведомства на двете страни ще разработят оферти за съдействие в региона на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР