Френската бизнесгрупа LVMH купува известната бижутерийна компания Тифани за над

...
Френската бизнесгрупа LVMH купува известната бижутерийна компания Тифани за над
Коментари Харесай

Компанията на милиардера Бернар Арно купува бижутерийната марка Тифани

Френската бизнесгрупа " LVMH " купува известната бижутерийна компания " Тифани " за над 14 милиарда евро. Групата " LVMH " разгласи покупката на " Тифани " за 14,7 милиарда евро.

Световният водач в региона на лукса " LVMH " разгласи в понеделник закупуването на американската бижутерия " Тифани " за 16,2 милиарда $. Това е  най-голямата облага в историята на компанията на милиардера Бернар Арно.



В взаимно изказване двете компании оповестяват, ч е „ са постигнали дефинитивно съглашение за придобиването на " Тифани " от " LVMH " на цена от 135 $ за акция в брой. Сделката възлиза на към 14,7 милиарда евро или 16,2 милиарда $ ".

До неделя вечерта източници, близки до договорката, посочваха, че " Тифани " и " LVMH " са покрай съглашение, като договарянията се водят от средата на октомври.

„ Тифани “ е „ компания с неповторимо завещание и позициониране на пазара за фини бижута в международен мащаб “ и „ ни въодушевява с голямо почитание и удивление. Ние се радваме да продължи да свети и в бъдеще ", съобщи Бернар Арно.

Емблематичната американска компания е учредена през 1837 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР