Французойката Стефани Фрапар беше определена за най-добрият футболен съдия при

...
Французойката Стефани Фрапар беше определена за най-добрият футболен съдия при
Коментари Харесай

Стефани Фрапар за пета поредна година беше определена за най-добър футболен съдия при дамите

Французойката Стефани Фрапар беше избрана за най-хубавият футболен арбитър при дамите в годишната ранглиста на Международна федерация по футболна история и статистика (IFFHS).

40-годишната арбитърка печели класацията за пети следващ път, като през тази година родената в Льо Плеси-Бушар реферка събира 116 точки в класацията и по този метод изпреварва американката Тори Пенсо, която получи 99 пункта, а през предходната година управлява финала на международното състезание по футбол за дами сред Англия и Испания, извоюван от " Ла Фурия " с 1:0.

За Стефани Фрапар това отличие е единствено още едно самопризнание в нейната кариера, която несъмнено я очерта като пионер в женското футболно съдийство заради редица аргументи.

През април 2019-а година французойката стана първата дама, свирила мач от елитната Лига 1 в родината ѝ, а по-късно същата година тя свири и финала за Суперкупата на УЕФА сред Ливърпул и Челси в Истанбул.



На идната година Фрапар дебютира и в груповата фаза на Шампионската лига, а на Мондиал 2022 още веднъж пренаписа историята, трансформирайки се в първата жена, управлявала мач от международното състезание по футбол за мъже.

С петия си следващ успех в класацията на IFFHS Стефани Фрапар се приближава до върха на италианската легенда Пиерлуиджи Колина, който цели шест пъти е печелил първото място в подреждането на Международна федерация по футболна история и статистика,

През 2023-а година пък в мъжката ранглиста за №1 бе определен полякът Шимон Марчинияк, който събра 175 точки, изпреварвайки Даниеле Орсато от Италия и Клеман Тюрпен от Франция. Четвърти и пети са надлежно британските арбитри Майкъл Оливър и Антъни Тейлър, а топ 10 допълват Франсоа Летесие (Франция), Дани Макели (Нидерландия), Вилмар Ролдан (Колумбия), Хесус Хил Мансано (Испания) и Феликс Цвайер (Германия).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР