Франция ще подкрепи румънския кандидат Лаура Кьовеши за поста главен

...
Франция ще подкрепи румънския кандидат Лаура Кьовеши за поста главен
Коментари Харесай

Франция ще подкрепи Кьовеши за главен прокурор на ЕС

Франция ще поддържа румънския претендент Лаура Кьовеши за поста основен прокурор на Европейския съюз, оповестява изданието Politico в европейската си редакция.
„ Френското държавно управление ще осведоми Съвета [в ЕС] в близко бъдеще за решението да поддържа Лаура Кьовеши ", съобщи Дачиан Чолош, румънски евродепутат, който е водач на групата на Макрон в Екологичен потенциал – „ Обнови Европа “.„ Надявам се, че това ще отвори пътя за решение в тази посока ", съобщи румънецът пред кореспонденти в Страсбург.
Френски чиновник, непосредствен до Макрон, удостовери, че Париж възнамерява да поддържа Кьовеши, който в Румъния има известност на герой против корупцията, съобщи " Фокус ".
Досега Франция поддържаше своя претендент за поста Жан-Франсоа Бонер. В неотдавнашно изявление за изданието той увери, че няма желание да се отдръпна от конкуренцията. Говорител на френската дипломатическа задача в Европейски Съюз съобщи: „ Засега не мога да потвърдя нищо във връзка с Бонер ".
Кьовеши и Бонер бяха последните двама претенденти за новата Европейска прокуратура, която се основава за битка с измамите и други закононарушения, засягащи бюджета на Европейски Съюз. Към момента Кьовеши имаше поддръжката на Европейския парламент, до момента в който Бонер бе пожеланият претендент на Съвета на Европейски Съюз.
Остава неразбираемо дали Кьовеши ще получи поста даже и с поддръжката на Франция. Тя няма поддръжката на румънското държавно управление, а други страни също могат да се опълчват на нейната кандидатура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР