Франция отбелязва седмата годишнина от атентатите срещу редакцията на сатиричния

...
Франция отбелязва седмата годишнина от атентатите срещу редакцията на сатиричния
Коментари Харесай

Франция отбелязва 7 години от атентатите срещу "Шарли ебдо"

Франция отбелязва седмата годишнина от атентатите против редакцията на сатиричния вестник " Шарли ебдо " и магазин в Париж. 17 души бяха убити тогава от терористите.

Мълчаливо и сдържано протекоха церемониите в памет на публицистите от вестник " Шарли ебдо ", клиентите на кашерния магазин в Париж и двама чиновници на реда, невъзмутимо избити от терористите братя Куаши и Амеди Кулибали преди седем години.

 Снимка: ЕРА/БГНЕС

В дребната делегация, която се поклони на местата на жестоката пукотевица, участваха кметът на Париж Ан Идалго и председателката на столичната област Ил дьо Франс Валери Пекрес - и двете кандидатки за президентския пост на Франция.

Всички кандидат-президенти и цялата политическа класа приканиха да не бъдат забравяни жертвите и за безкомпромисна битка с тероризма.

Вестник " Шарли ебдо " означи тъжната годишнина със специфичен брой, в който се стопира на " мита за мекия ислямизъм ", както гласи уводната публикация на основния редактор Рис.

" През 2022 година още се борим против неща, които смятахме за изчезнали от едно съвременно и демократично общество ", споделя той пред Франс инфо.

През 2020 година 11 съучастници на терористите бяха наказани. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР