Франсиско Роч не остана без работа за дълго. Преди няколко

...
Франсиско Роч не остана без работа за дълго. Преди няколко
Коментари Харесай

Слуховете се оказаха верни: Роч е новият треньор на Стивънс


Франсиско Роч не остана без работа за дълго. Преди няколко дни някогашният №60 напусна екипа на Рафаел Надал, от който бе част в продължение на 18 години , с цел да потърси ново професионално предизвикателство. Испанските медии допуснаха, че неназованият състезател, с който Роч ще стартира работа, в действителност е Слоун Стивънс.

Днес тези слухова бяха публично доказани. Шампионката на US Open за 2017 година публично разгласи, че тя и Роч ще работят дружно през идващия сезон. „ Радвам се, че Франсиско Роч се причислява към екипа ми като мой треньор. Надявам се, че ни следва сполучливо пътешестване дружно. Да се захващаме за работа “ – написа международната №37 в Twitter.

Стивънс завоюва US Open през 2017, а няколко месеца по-късно игра край на Ролан Гарос. Впоследствие обаче равнището на американката спадна доста и тя рядко съумява да доближи до заключителните етапи на огромните шампионати. През 2022 година обаче Стивънс сподели признаци на връщане към най-хубавата си форма. През февруари тя завоюва WTA 250 шампионата в Гуадалахара, като това нейна седма купа в Тура, както и първа от 2018 година насам.

Другите върхови точки в сезона на 29-годишната тенисистка бяха Ролан Гарос и WTA 1000 шампионата в Гуадалахара. И в двата случая Стивънс загуби на четвъртфинал от своя сънародничка, надлежно Кори Гоф и Джесика Пегула.

Стивънс и Роч ще стартират партньорството си на WTA 250 шампионата в Оукланд, който ще се организира от 2 до 8 януари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР